Rabattkod Sigma

Förra gången Sigma Beauty hade rea var det några som missade att lägga en beställning så jag lovade att lägga ut nästa rabattkod jag sprang på.

 

Till och med 31 januari erbjuder Sigma 10% rabatt på hela ordern, kan generera en hel del pengar beroende på beställningen. Så ni som missade förra gången pass på! :)

 

Ange koden 0112XJML i kassan, HÄR hittar ni sidan.

 

Sigma Beauty med världens bäste borste!


Resor och ledigheter

När jag tänker smekmånad ser jag framför mig turkost vatten, vattenvilla, pool på terassen, trappa ner till havet och massa exotiska drinkar i solen - Maldiverna nästa?

Richard läste precis en artikel på Aftonbladet om alla röda dagar som infinner sig på vardagar nästa år - perfekt år att börja jobba alltså ;) Om man tar ledigt 5 dagar under jul-nyår 2012 får man en total ledighet på 16 dagar. Det hade varit den perfekta tiden att åka på smekmånad!

Nackdelen är ju att det är såååå dyrt att åka iväg under jul och nyår, samt att vi måste boka asap. Och njaa det är ju lite klurigt eftersom vi inte har jobb och vet hur mycket pengar vi faktiskt har att lägga på smekmånaden. Tufft att boka en resa för säg 50.000:- och sen har vi inte dom.

Nu i veckan tänker vi prata med resebyråerna i Kalmar och se om dom har några förslag, finns ju så många resmål och hotell - vilken djungel!


Say hello to Maldiverna!

Bröllopsfika

För en 30 minuter sedan kom jag hem från bröllopsfikat som söta Amanda fixat, kan bara säga att det var riktigt lyckat och blev en jäklans massa kackel. Riktigt bra idé och all cred till Amanda som jagat sponsorer och sätt samman en fin goodiebag - stort tack till dig!

Vi träffades utanför Kullzenska cafét vid 17 och köpte lite gott till fikat innan vi satte oss och började prata. Var roligt att få ett ansikte på alla användare, och även träffa Johanna som inte är aktiv på BröllopsTorget (än..). Sedan gick 1,5h fort som attan och vid 18.30 stängde dom och vi splittrades.

Jag, Pernilla och Linda gick då vidare till Pipes, jag har bott i Kalmar i 4 år men aldrig varig där (skäms johanna!) men var ett riktigt mysigt ställe. Där satte vi oss och pratade så öronen blödde, riktigt riktigt trevligt var det och vi pratade inte enbart bröllop utan blev en massa andra samtal. Kul att träffa nytt folk..och att vi fungerade så otroligt bra ihop. 6,5h blev det totalt och har nog inte haft så trevligt på länge :)

Tack tjejer för en riktigt trevlig kväll - ser redan fram emot nästa träff!!

Detta var i goodiebagen (bild från Amandas blogg)

Planeringsarbete

Sitter och planerar mitt bröllopsplanerande, haha visst låter det lite lustigt?

Imorgon är det bröllopsfika här i Kalmar och jag måste ju ha bröllopsboken/pärmen uppdaterad - så det är det jag gör just nu. Ska skriva ut fler bilder och sen sätta mig och klippa/klistra lite senare. Måste bara ta fram skrivaren ur garderoben, haha ja den fick bo där pga platsbrist.

Ska bli superkul imorgon och det gäller ju att vara redo för allt bröllopssnack.
Äntligen några söta brudar att snacka bröllop med på riktigt, warning Kalmar bridezillas goes wild ;)


Hår och smink - check!

Åkte in till stan för att köpa presenter till lillebrorsorna..herre min gud jobbar inte folk? Var folk överallt, mycket för att vara Kalmar men är glad jag inte julhandlar i Stockholm :p Hittade det jag var ute efter och passade på att kolla in makeupartisterna på bygden.

Ville prata med Makeup store och dom tog 1495:- ink konsultation och då fick man produkter för 495:-, dock är dom bara i butiken vilket inte är ett alternativ. Så dom räknades bort snabbt!

Sen dök jag in på Parelle och tjejen jag pratade med var så otroligt trevlig, verkligen genuin och så söt. Dom tog 850:- inklusive konsultation (tills man var nöjd så är man inte 100% första konsultationen får man en till) och bäst av allt så är dom mobila och hade inget problem att besöka den valde frisören för att sminka där.

Fick då ett ryck att prata med några frisörer. Gick till Frank och dom skulle ha 5500:- och då var det ingen provuppsättning!! Sjukt! Gick då till favoriten Chic som tar 2500:- ink provuppsättning dom var lika trevliga som alltid och jag bokade in mig där, hos Cecilia som jag var är duktig.

Slog till och bokade Emilie på Parelle också!

Smink och frisör - CHECK!!!

Otroligt fin håruppsättning!

Smycken i guld

För er som behöver smycken kan jag tipsa att Forever 21, en amerikansk butik som har en europeisk webshop. Superbilligt, ingen fantastisk kvalitet men vad gör det?

Jag har hittat massa fina smycken i guld som jag tycker skulle passa till bröllopet.. kärlek!


Klippt och klart

Inbjudningskorten tycker jag är en viktig del av bröllopet, visst kanske inte det viktigaste men det är ju första bilden som gästerna får av bröllopet och därför tycker jag det är en rolig detalj.

Har haft väääldigt svårt att bestämma vad jag vill ha för färger, material, layout etc och såklart något som Richard också tycker om. Inte det lättaste!

Men nu tror jag att vi hittat något som vi båda tycker om. Något som är både modernt, traditionellt och klassiskt! Vi kommer beställa save the date, inbjudningskort och informationskort - det fantastiska är att hela paketet kommer kosta 520:- inklusive frakt vilket är craaaazzzyyy!!! Ska beställa under julen och sen kommer dom väl efter nyår någongång. Mycket spännande!!!

Inbjudningskorten ska dock pimpas och göras lite roligare, måste ju ha band och dekoreras lite.


Bröllopsmässa Sydost - Kalmar


Fick precis veta något trevligt av vår snälla bröllopsfotograf Josefina
Nämligen att det blir bröllopsmässa i Kalmar i mars 2012.

Det har ju varit mässa på slottet tidigare men verkar som den skippat några år vilket gjorde mig lite ledsen, men nu arrangerar Partykompaniet en ny bröllopsmässa tillsammans med en massa andra arrangörer! Något trevligt att se fram emot minst sagt. Ska ju upp till Stockholm 27-29 januari och gå på stora mässan, men herregud den kostar 165:- på Grand och 100:- i Nacka..är det värt det?
Bröllopsmässa Sydost
Vart: Guldfågeln Arena
När: Söndagen 4 Mars 2012
Tid: 12-17
Pris: 80:- per person

För mer information gå på på hemsidan eller facebook!


Tärnklänningar

Kollar på reprisen utav Bonde söker fru - Bröllopet som går på Tv4 nu, oh jag älskar bröllop!

Såg tärnornas klänningar och omg dom är ju supersnygga!!! Figurnära överdel och sedan flowing underdel, det är ju verkligen perfekt. Då ska dom väl fungera på alla mina fyra fantastiska tärnor hoppas jag, oh dom är så fina.

Frågan är ju bara vart klänningarna kommer ifrån? Antar dom var sponsrade så måste ju finnas information om märket någonstans. VILL HA! ;) Vad säger tärnorna?


Bröllopsweekend

Sitter och försöker planera framtiden..inte de lättaste när man inte har något jobb! Åh jag kommer bli helt knasig snart :p Men en sak är bestämd och de är att jag ska upp till Stockholm 27-29 januari då det är två bröllopsmässor, en i Nacka och en på Grand. Vet inte vilken av dom som är bäst så kanske blir besök på båda.

Tänkte passa på att leta tärnklänningar också, är ju lite av ett dilemma då jag har fyra tärnor i fyra storlekar. Vill hur som att de ska vara långklänningar i samma modell men i två olika färger för att bryta av lite. Lutar mot två ljusrosa och två guldiga - oh kommer bli perfekt på mina snygga babes.


Fin modell, älskar fallet!

Superfin, dock lite too much tror jag!


Bling bling

Jag är ingen som direkt använder smycken, jag har på mig mina pärlörhängen och en ring på varje ringfinger - och thats that. Förut brukade jag ha hansband, antingen med ett kors på eller ett hjärta med diamanter, men sen slutade jag med av någon anledning.

På bröllopet vill jag ha en blingig tiara/diadem med kristaller och pärlor lite mixat, de kommer nog vara de största "smycket". Hittade ett på Söders Högtidskläder för 750:- och tror inte jag kommer hitta ett bättre, är kääär i den!

Sen vill jag ha ett armband med kristaller på, ett relativt brett. Såg de nedan hos Lilly när jag hämtade min klänning, den är en väldigt bra kandidat!

När det kommer till örhängen vill jag ha någonting hängande, men dela små och dels större stenar i. Inga pärlor här inte utan något snyggt hängande. Hittade ett par på Bröllopskällaren för 295:- som jag nog ska köpa.

Supersnygg tiara


Fint armband

Söta örhängen


Damn Heels

Brevbärarn var precis och lämnade (pressade ner i brevlådan) min vinst från tävlingen som Beata arrangerade! Vinsten var ett par ihopfällbara ballerinas i svart.

Verkar superbra, riktig rolig grej får jag säga och tar som sagt inte mycket plats då man fäller ihop dem. Visst är dom tunna på ovansidan men dom är bekväma att gå med och skulle nog klara Kalmars kullersten rätt bra :)

Tack Beata och Damn Heels!


Tårtor i alla dess färger och former

Jag anser att bröllopstårtan är en relativt viktig del av bröllopet, man har ju sett alla fina tårtor i de amerikanska filmerna och på tv. Värsta scenariot är i American Pie the wedding - jag säger inget men fy fansiken jag bröt nästan ihop av den scenen, NOT OK! ;)

Försökt leta en duktig bagare/bagerska i Kalmar som gör lite roligare tårtor än den klassiska tårtan på spiralställning, mer glamour och amerikansk vill jag ha det. The bigger the better!

Tips gällande tårtmakare i trakten mottages tacksamt!

Här är några av favorittårtorna än så länge..

Denna är min absoluta favorit, rosa och fin - I want it!



Inbjudan irl

Klockan är way för sent men jag är så pigg, alla tankar flyger runt i huvudet så man blir helt snurrig. Imorgon ska jag tillbaka ner till Kalmar efter mer än en vecka här på landet hos pappa och Birgitta.

Riktigt mysigt har det varit men oh så jag längtar efter Richard :) Funderade på att köpa en jättemistel på dagens julmarknad på Tullgarns slott (sålt massa honung med birgitta the biodlare) som jag sedan skulle ta med ner till Kalmar och jaga Richard med - haha rolig syn!

Har skrivit ut två exempel på bröllopsinbjudningar och wow vilken stil det var på dom, hade ingen direkt hög förväntan på vistaprint men galet fina. Jag har en favorit men ska visa älsklingen både så får vi se vad han tycker. Skrev ut ett informationskort också för tycker inte om inbjudningar fulla med massa text.

Kan säga att båda är rosa med trevliga mönster på, en som är mer traditionell och en lite mer modern. Som sagt Vista Print rekommenderas, galet billigt ju!

Nej nu blir det natti natti!

ps. Såg att jag vunnit en tävling hos söta Beata, tack snälla du!

pic

Kan avslöja

Att jag håller på att arbeta för fullt med våra inbjudningskort!

Har hittat två fina modeller som jag ska beställa hem för att se hur dom ser ut irl, om texten är bra och om färgerna fungerade. Ville egentligen ha i guld men dom hade inget alls i den färgen..så hihi dom är roooosssaa! Inget extremt utan mer klassiska och eleganta. Love pink!

Ska skicka iväg beställningen och hoppas jag får hem dem nästa vecka :) Borde ha massa paket som kommer nästa vecka - so much fun! Älskar att få paket (hint hint tomten)!

Jättefin inbjudan, klassisk och snygg!

En lite mer modern tappning

Titta vad jag hämtat

Idag har jag varit en snabbis uppe i Stockholm för att besöka några bröllopsbutiker, fikat och hämtat min bröllopsklänning från Lilly! Köpte den i mitten av Oktober och samtidigt som jag gick ut genom dörren glömde jag bort hur klänningen såg ut så var lite spännande att se den idag och oh så otroligt fin den är och jag älskar den!

När jag provade klänningen hittade jag också en fantastisk slöja som också väntade på mig tillsammans med klänningen. Ni får en liten sneakpeak på bilden längst ner :p

Målet med dagen var också att kolla tiara, skor, smycken, brudväska och trycksaker och det gick väl sådär kan man säga. Besökte alla bröllopsbutiker på Hornsgatan och på Söders Högtidskläder hittade jag en fantastisk tiara som bestod av pärlor, glaspärlor och strass. Underbart vacker och hittade ingen ens i närheten i någon annan butik. 750:- kostade den och det är "bara" 100:- dyrare än den jag provade hos Lilly i Oktober.

Hittade också ett par fina örhängen på Bröllopskällaren (dom dom för övrigt har supertrevlig personal) som var i strass och väldigt eleganta - till superpriset 295:- Kap! Tiaran kommer jag absolut köpa, eventuellt örhängerna!

Skor, väska och trycksaker gick inte lika bra. Besöke Panduro men dock hade bara trevliga tillbehör, inga inköp.

 


Besviken

Man är inte alltid på topp, speciellt kanske inte 00.26 på natten, men usch känns som bröllopsplanerandet fått en nerswing. Tittar på massa fina kort och blir inspirerad men det händer ju f*n ingenting!!!

Tråkigt att planera allt själv..för älsklingen trots allt tålamod i världen är inte särskilt aktiv och tycker vi har all tid i världen. Hihi men honom hade jag inte så stora förhoppningar på innan, vi ska gifta oss och det är allt som är viktigt för älsklingen vilket jag tycker är helt okej :) Men ingen annan bryr sig heller utan det kommer mest en spydig kommentar ibland. Men jag bryr mig och skiter i om ingen annan lyssnar för jag pratar ändå.

Har också konstaterat att folk som inte vill träffa mig och inte någonsin kan ta sig tid att träffa mig inte har rätten att komma på bröllopet! En gång om året känns halvdant..

Ser fram emot bloggeventet/fikan som sötaste Amanda fixar med som äger rum 28 december. Då blir det massa bröllopssnack - baaaaarraaa bröllopssnack. Oh så härligt det kommer bli - längtar längtar längtar. Men mest av allt längtar jag självklart till 4 augusti - då ska alla tråkiga jäklar få se hur bra allt blev! Ser fram emot gästernas positiva feedback.

Tydligen tycker inte alla om bröllop, för somliga skiter fullständigt i det!

/Johanna, den nästintill sovande blivande bruden som känner sig neggo

Budget och fördelning

Bröllop är inte billigt - iaf inte vårt bröllop :p Jag som aldrig varit på något traditionellt bröllop har ju inte erfarenheter om vad man ska ha och inte ha utan mest sett på amerikanska filmer - och älskat allt det stora och extrema! Men efter en del efterforskningar konstaterade vi att 100.000:- är en vettig summa. Jag var i början inne på slottsbröllop men då skulle vi behövt 150.000 exklusive resa vilket är för mycket - om man inte är marknadsdirektör och jag är inte där än ;)

Men ungefär såhär ser vår budget ut:
- Lokal 6000:-
- Middag 28000:-
- Dryck 12500:-
- Tårta 2000:-
- Serveringsavgift, dukning etc 3000:-
- Brudklänning och jaquette 7000:-
- Underkläder 1000:-
- Underkjol 300:-
- Accessoarer (skor, slöja, smycken) 3500:-
- Transport 3000:-
- Boende 2600:-
- Hår och smink 3200:-
- Fotograf 8500:-
- Blommor 4000:-
- Trycksaker 1500:-
- Underhållning 3000:-
- Favors 1500:-
- Vigselring 7000:- (kommer bli mer pengar..host host)

= Typ 100.000 (enligt budgeten på BT 99911:-)

Vår bröllopsresa kommer nog kosta ca 50.000:- men de sparar vi inte pengar till nu utan blir till hösten om vi inte får jobb nu. Kommer nog också önska oss bidrag till bröllopsresan i bröllopspresent.

Hur mycket lägger ni andra?

Två tidningar rikare

Var i affären och handlade efter att jag gjort några ärenden! Gick självklart förbi tidningshyllan för att ta den nya Allt Om Bröllop, sen stod det en annan tidning bredvid som jag hittills ignorerat. Vet inte riktigt varför men trodde det var någon dyr amerikansk tidning :p

Men nu bläddrade jag i den - Lifestyle Wedding och såg superfin ut så kunde inte låta bli att köpa den! Framsidan var också det snyggaste ever!!! Om jag producerade en bröllopstidning skulle den se ut sådär :)

Två underbara tidningar jag kan läsa på tåget mot pappa imorgon!


Nytt Allt Om Bröllop

Älskar när jag går in på bröllopstidningarnas hemsidor och upptäcker att ett nytt numer kommit ut.

Denna gång var det Allt Om Bröllop! Min favorit :)


Hur bridezilla kan man vara?

Mitt andra hem på nätet är forumet på Bröllopstorget.

Det är det perfekta sättet att prata med andra blivande brudar, söka inspiration och få svar på alla stora och små frågor man kan ha. Jag har ju inte så många andra att prata/planera men så det är ju perfekt för att säkerställa att Richard inte blir galen av allt bröllopsprat - men tro mig han får sin del av kakan också ;)

Men något jag sett är hur otroligt aggressiva folk är på forumet - det finns några personer som alltid ska hugga på andra, oavsett vad tråden handlar om så hugger dom och letar fel. Varför gör man detta när det är ett bröllopsforum - för mig är bröllopet något roligt och lättsamt men känns som det är många som gått över i Bridezilla 2.0. Varför ska man hugga på andra för - har dom ingenting bättre för sig kanske?

Jag är inte så seriös av mig utan skrattar åt det mesta. Hörde på radio en gång att det är jobbigare för musklerna i ansiktet att se sur ut än att le och vara glad - blev som ett motto kan man väl säga. Något några av användarna på forumet verkligen behöver anama ;) Orka vara så seriösa hela tiden :)

Smile fellow brides - smiiilleee!!




RSS 2.0