Bröllopsfilm

Min ABSOLUTA film har tillsammans med Love Actually har länge varit The Wedding Planer med Jennifer Lopez (för övrigt en av mina favorit skådespelerskor)..så mysig film och självklart också för den cirkulerar kring bröllop.

Finns väldigt mycket inspiration i filmen, självklart i Hollywoodtappning men ändå :p Har ett litet filmmarathon nu då älsklingen är iväg och jobbar - så varför inte planera lite inför vårt bröllop samtidigt liksom? Efter The Wedding Planer väntar American Pie - The wedding :p Haha en bröllopsfilm med twist så att säga.

Älskar denna scen..kolla hur otroligt vacker smyckad kyrkan är - som en dröm!

Okej lite väl stora arrangemang men tycker om tanken bakom dem


Mat och catering

Jag har alltid varit 100 % säker på att jag vill ha 3-rätters på bröllopet med servitörer och hela baletten, sådär lyxigt man ska ha det på SIN dag. Jag har fortfarande den bilden, men det är svårt att se exakt vad som ligger på tallriken :p Kollar man på de olika cateringfirmornas hemsidor är det i princip samma mat på alla - carpaccio, skagen, något kött med potatis tillagad på 700 olika sätt samt någon form av soppa. Supertråkigt!

Visst vill jag ha kött och potatis, its our thing! Men jag tänker inte äta specialmat på mitt eget bröllop!!!! Är allergisk mot skaldjur, nötter och en jäkla massa annat - så vill hitta rolig mat som alla olika generationer kan tycka om. Fin mat men ätbar så att säga.

Jag hade spanat in en cateringfirma i stan som lät bra och trevliga, men nu hörde jag lite negativt om dom här om veckan och inte en chans jag lämnar NÅGOT till slumpen på vår dag. Allt ska fungera! Så ska nog kontakta Partykompaniet här i stan och kolla med dom, det enda företaget där det står att dom gärna anpassar deras förslag och tar fram nya - service tycker vi om!

Någon som vet någon bra cateringfirma i Kalmarregionen?
Please let me know!


Bröllopet får egen hemsida

Sitter och finular på en hemsida till bröllopet, alltså en sida där gäster kan kika in för att få allmän information om vad som kommer hända vart etc.

Känns som det är rätt många som har det nu för tiden, mest för man inte vill trycka ALL information i inbjudan, det känns lite tacky tycker jag. Så hittade en sida där det var lätt att anpassa olika teman precis som man vill ha dom. Detta är ju då ingenting som kommer användas på typ sådär 6 månader men det är ju härligt att ha den klar tills dess.

Alla säger ju att planeringen är rolig fram till 6 månader innan bröllopet då allt blir betydligt mer seriöst och tiden börjar gå allt snabbare. Ser jag tillbaka på vårterminen är den som i en dimma och gick OTROLIGT snabbt - hoppas nästa vår också gör det för jag vill gifta mig med min prins nu nu nu nu! :)

Som sagt work in progress..superkul!

Pic: Wix.com


Kontakter är bra att ha

Här om dagen fick jag veta att en kollekas två systrar gifte sig i maj och juni - och han agerade projektledare. Perfekt tyckte jag som genast började fråga ut honom gällande vilka lokaler dom använt, vilken cateringfirma etc. Det var bara en av systrarna som gift sig i Kalmar, dom var några färre än oss och hade valt en mer central lokal vilket vi var lite intresserade av tidigare men jag konstaterade att den är för liten - vill inte behöva möblera om efter middagen för att få plats med dansgolv.

Dom hade också använt en cateringfirma som vi funderat på, dock hade dom tydligen glömt bort att komma med vickningen senare på kvällen. BIG NO NO! Knappast att vi använder en cateringfirma som är förvirrad och glömmer bort att komma och lämna mat - inte en chans.

Ska dra ut lite mer information ut min käre kollega och hoppas jag får några tips!


Bubblor till kyrkan

Jag hade bestämt mig för att vi skulle ha ris att kasta när vi går ut ur kyrkan efter vigseln då det är så pass blåsigt på borggården att dom bliderna jag sett där folk blåst såpbubblor på brudparet har det liksom inte blivit någonting. Visst jag har hört att ris fastnar i håret..lämnar spår på brudgummens kläder etc men det skulle iaf synas på bilderna.

MEN nu har jag hämtat ut min vinst från myHeart med 24 små diamantsåpbubblor och testade dem precis ute på balkongen - OMG säger jag bara! Det blev huuuuur långa små bubblor som helst och all min tvivel försvann. Vet inte om jag diggar diamantformen, kanske känns lite "billigt" men det finns ju massa olika former och det var en så söt storlek på förpackningen. Jag kan rekommendera dom bubblorna 100% och kommer lätt beställa fler av dom. Mycket mycket bra bubblor som kommer klara av pressen på den stora dagen.

Vilken lättnad säger jag!

Söta små såpbubblor i form av diamnter

Dom är verkligen små - men effektiva

Rabatt hos myHeart!

Just nu erbjuder myHeart 10% rabatt till alla mina söta läsare fram till årsskiftet! myHeart är en fantastisk sida för att köpa dekorationer och massa saker som behövs inför bröllop och fest. Man kan surfa runt forever för sidan är verkligen packad med produkter, vilket är lite farligt!

Ange koden "MITTDROMBROLLOP" i kassan och få 10 % på din beställning! Hoppas att alla får nytta av erbjudandet, passar perfekt för oss som inte är miljonärer och vill ha ett stylish bröllop - eller fest för den delen!

Klicka på bilden och hamna på hemsidan!

Bilden ligger i menyn till vänster så ingen middar erbjudandet!

Enjoy!

Toastmadam

Världens bästa Katrin var uppe i Kalmar i helgen tillsammans med Magnus och hälsade på, mycket trevligt var det! Vi åkte över till Öland och Köpingsvik för att njuta på den otroligt fina stranden, vi grillade och åt en massa god mat samt självfallet spelade spel och drack vin - finns det något trevligare? I think not!

Sedan passades det på att fråga kära Katrin om hon kunde tänkas vara Toastmadam på bröllopet - och det ville hon - SÅKLART! Wiieee!!! Det kommer bli great..även fast hon fick för sig att hon skulle ha någon extrem klänning på sig..haha..no no my love! :) Hon passar perfekt som toast då hon har koll på läget, jobbar med service och kan organisera det hela så allt går ihop. Vi litar FULLSTÄNDIGT på dig Katrin. Hon ska få sig en Toastmaster också så hon inte känner sig ensam.

Det kommer bli fantastiskt det känner jag på mig!
Tack för du ställer upp Darling - means the world!


Blondinen - Grymmaste toasten i stan!

Hur går planeringen?

Känns som den här bloggen blivit lite bortglömd - sorry! Som sagt går planerandet upp och ner :)

Det senaste jag gjort på fronten var att sätta samman min bröllopspärm där jag ska samla all inspiration och all information inför den stora dagen. Tänkte köpa en pärm från Ordning & Reda men de var så få sidor och dom skulle ha 200:- för den. Men nej jag fick ett ryck och köpte en genomskinlig pärm, lim samt massa plastfickor när vi var på MAXI någon vecka sedan - sedan var det bara att ta fram alla tidningar och klipp - klipp - klipp!

Jag är nöjd med resultatet får jag lov att säga! Det finns plats för en MASSA sidor vilkte känns bra, och det är organiserat just the way I like it. Skrev upp alla "rubriker" jag kunde tänka på och placerade dem i bokstavsordning. Nu skulle jag dock behöva en fungerande skrivare så jag kan skriva ut alla bilder jag samlat på mig i datorn. Dumma skrivare som inte vill fungera! :(

Framsidan - TADA!

Organiserat i rubriker i bokstavsordning

Otroligt fina klänningar samt detaljer jag fastnat för..love!

En kombination av dessa skapar drömtårtan, det är den lilla i mitten!RSS 2.0