Köpt vigselringar

Idag var vi och köpte vigselringar, eler ja vi beställde vigselringar!

Molins Guld & Silver här i Kalmar delade ut mässrabatt på 20% vid bröllopsmässan som går ut på lördag och dom är ändå billigast i stan. Blev kär i en Schalinsring (Bahamas) för 24.000:- men sen vaknade jag ur min dröm :p Tänkte att vi skulle göra om fästmannens förlovsningsring men dom tyckte det var bättre att sälja den ringen och köpa en annan.

Av en slump kommer jag på att det vore ju fint att ha två tunnare ringar vid sidan om förlovningsringen och vi hittar en fin från Guldbolaget som var superfin men som ska göras om lite. Då kan man sätta diamanter i dom senare, alternativt sätta ihop dom två smala till en tjockare och sätta diamanter i den. Min förlovningsring är på 3,5mm och vigselringarna kommer vara 2mm st. Kommer kosta ca 4500:- efter rabatten. Yay vilket kap!!!!

Fästmannen köpte också en ny vigselring i Titan för 1120:-, vi ska sälja hans förlovningsring och får 1500:- för den så totalt kommer våra ringar kosta under 4000:-.

Två av denna ska jag ha som vigselring..2mm breda ska dom vara!

Solen skiner

Hej på er älskade vänner!

Solen skiner över Kalmar och man blir ju så lycklig. På bröllopsfronten står det rätt still just nu, fokus ligger på budgeten och försöka hitta lösningar för hur vi ska göra om alt 1, alt 2, alt 3 inträffar. Haha jag tycker om att ha alternativ och backups.

Har varit och kikat på vigselringar också, inte lätt det där. Funderar på att göra om Richards förlovningsring då han ska köpa ny vigselring. Vill smälta ner hans ring för att få den i rätt form, hans matchar inte min förlovningsring och det vill man ju att den ska göra...måste kolla med Molins vad det skulle kosta. Sen kanske man skulle kunna sätta diamanter i den senare..

Någon som gjort om någon gammal ring till en ny? Blev det bra och vad kostade det?

En sådan vill jag ha..men smalare än vad Schalins är. Kostar ca 4400:- i butik..

Pic: Emelie Ohlsson


Skor?



Bokat hotell

Har spenderat eftermiddagen tillsammans med söta Tea inne i stan och vi hann med en hel massa saker + en fika!

Kollade vigselring och hittade en potentiell ring som var helt i vitguld och fan så mycket billigare. Vi funderar nämligen på att köpa en billigare ring nu och sedan köpa en dyrare (den jag vill ha) senare. Vi får se hur det blir..

Bokade makeup artist till tärnorna och mamma samt kollade med frisören om bokning. Dom hade inte lagt alla scheman så dom skulle återkomma om dom hade personal nog..spännande hur vi gör annars. Ny frisör! *Suck* Sen kollade vi skor också men hittade inget som var 100% rätt utan hamnade på bröllopsbutiken där Tea provade ett gäng snnnnyyygggaaa klänningar - hihi så fin hon var :)

På vägen mot cykeln gick vi förbi Best Western Kalmarsund och kollade in deras svit samt juniorsvit. Juniorsviten var SÅ mycket finare än sviten..wow vilka rum! 2995:- kostar bröllopspaket med skumpa, fruktfat och choklad samt frukost på rummet. Men bokade man bara junorsviten kostade den 1995:- så den bokade jag!!! *JIPPIE*

Här ska vi spendera vår bröllopsnatt, kan verkligen rekommendera deras juniorsvit - boka inte sviten!

Saker att spara in på

Finns en hel massa saker man kan spara in på i sin bröllopsbudget..

Men det är rätt jobbigt när man har två stora poster som man inte vet hur mycket dom kommer kosta! För oss är det maten och personalen.. Vi har satt maxpris 300:-/person på mat vilket ska inkludera förrätt samt buffe, jag hade satt 325:- men Richard bantade den :p Men det ska inte vara några problem, förrätt 80:- och sen buffé 220:-. Men som sagt vet vi inte vilket cateringföretag som tar hand om vår lokal än..för det har dom inte bestämt.

Personal kostar 350:-/timman men vi vet inte hur många som behövdes, vi pratade om att börja på 4 pers och sedan får dom gå hem allt eftersom. Men sen har vi ju två bartenders som kan hjälpa till vid brudskål etc så vi får se.

Sen har vi en annan idé som jag ska kolla upp imorgon, vilket vi för tillfället skulle spara in 10.000:- på vilket är passande i våra fattiga tider. Vi får se vad jag hitta imorgon när jag ska till stan :)

Fin fin spargris..

Ebay shopping

Igår fyndade jag såpbubblor på ebay, världens bästa sida :)

Hade 24 st hemma i en annan variant så ska sälja dom vidare tänkte jag, hittade ett sett med 60 stycken vilket är perfekt för våra 59 gäster :) Dom här rören köpte vi och planen är att knyta små rosa band runt med och sedan dela ut dom i en söt vit korg. Kostade 140:- ink frakt.

Nu ska jag beställa rosblad i vitt, ljusrosa och rosa/mörkrosa och dom kostar 48:- för 1000 stycken 78:- för 2000 stycken. Vet dock inte riktigt hur många jag ska köpa så ska tänka på saken. Sen ska jag köpa olika band som ska användas till trycksaker, såpbubblor etc..


Las Vegas style?

Hittade en tråd på Bröllopstorget några månader sedan med brudar som skulle gifta sig i Las Vegas. Lät så kul att jag läste igenom hela tråden och dom hade många roliga idéer..vad sägs om att vigas under en helikoptertur över Grand Canion? GRYMT!

Vore ju kul men jag vill gifta mig med mina nära och kära omkring mig, the biggest ego day ever ;) Får bli om vi förnyar våra löften..men har lovat Richard att vi ska förnya dom på en vit sandstrand så kanske blir i nästa liv :p

Skulle ni kunna rymma och gifta er i Vegas?


Om en vecka ska jag fattat beslutet

Jag har en rabattkupong till den guldsmeden där vi köpte våra förlovningsringar..Molins Guld här i Kalmar, och den går ut nästa lördag så då måste jag ha köpt min vigselring. Eller jag måste ju inte men dom har väldigt bra priser!
(priserna nedan är efter 20% rabatt)

Min förlovningsring, Schalins Gnistra som söker kompis!


Här är ringarna jag kollat på och velar emellan..
Vilken är finast?
Vilken passar bäst?

Schalins Bahamas White
0,74 ct, WSI / WVS, 5 mm bred. Pris: 18.400 kr


Schalins Corona (men i vitguld)
0,36 ct, WSI, 6 mm bred. Pris: 12.000 kr (osäker)



Sofia Ester, modifierad med större stenar och i vitguld
0,36 ct, W / SI, 5 mm bred. Pris 12.000 kr

Skor under klänningen

Jag tycker inte om att ha högklackat på mig, hade det alltid när jag var yngre men äsch är bekvämare med flats :) När det kommer till brudskorna vill jag gärna ha en sko med liten klack, bara för det blir festligare. Ingen kommer ju se skorna så gästerna har ju ingen aning om jag har klackar eller inte.

Har tittat på ALLA hemsidor och inte hittat några klackar jag vill ha, men eftersom jag vill ha ett par rosa skor väntar jag ivrigt på att sommarskorna ska komma ut. Men hittade dessa underbara ballerinaskor på H&M och passar ju perfekt eftersom vi kommer ha inslag av guld på festen. Men vet inte om det passar till min klänning..

Men finns ju färgglada skor för ingenting på H&M också..

Vad ska ni ha för skor?

199:- kostar dom..so cute!

99:-

Lite klackar för 199:-

Drömmer mig bort till Mexiko

Igår träffade jag två av Kalmarbrudarna, de andra två medlemmarna i Torsdagsbrudar, och hade vinkväll med inslag av The Tea Show (haha omg!)..såå var inte 100% imorse så blev en lugn start på dagen. Då passade jag på att surfa smekmånadshotell och jag hittade ett riktigt najs hotell utanför Cancun, Mexiko.

Är lite tveksam på om jag vill spendera min smekmånad i ett land där jag redan varit..känns lite tråkigt :p Men detta hotell är oemotståndligt, ren lyx och massa kul att göra - Excellence Riviera Cancun Playa Mujeres! Bokar man via Ving har dom direktflyg men blir lite dyrare då man inte kan använda hotellets promotions..men bokar man själv  får man byta flyg två gånger. Hum..


Sprit i massor

Vi har suttit under förmiddagen och räknat lite på hur mycket alkohol vi måste köpa till bröllopsfesten, inte det lättaste. Jag satt och räknade på det i somras och det stämde nog rätt bra - vi räknar med att alla gäster är alkolister i princip :p Vi kommer antingen åka ner till Tyskland eller så beställer vi online, supersmidigt!

Nu ska vi ju ha buffé och det känns som det kommer gå åt mer vin under middagen eftersom folk kommer äta mer och längre. Innan räknade jag med ett glas vitt till förrätten och två glas rött till varmrätten..men ska nog uppgradera till 3 glas vin till varmrätten.

Någon som har erfarenhet av hur mycket vin folk dricker när det serveras buffe?

Sen ska jag sätta mig och hitta roliga drinkar som ska få nya bröllopspassande namn. Vill ha en fyra-fem olika drinkar som inte kräver 70 olika ingredienser utan utgår nog från vodka och rom som passar till det mesta. Richard ringde och kollade med en bekant om han vill vara bartender, fördelen med att vara/varit aktiv inom studentlivet :) Betydligt billigare än att betala cateringföretaget :p



Budget budget budget

Fick ett trevligt besked när jag loggade in på SKV´s hemsida idag - nämligen att jag får tillbaka pengar!!! Jippie!!!
Visst blir man alltid lika glad :)

Kommer få tillbaka tillräckligt med pengar så det täcker i princip den summan som jag än så länge inte kunnat spara ihop på bröllopskontot. Yaaaaaayyy!!! Budgeten uppnådd :) Har ca 3000:- kvar att spara men det ska jag väl klara av.

Hur gör ni för att betala bröllopet?
Bidrag, sparar ni pengar, har ni redan sparade pengar?

..eller odlar ni kanske ett pengaträd?

Duktiga klubben

I eftermiddags var vi riktigt duktiga och gjorde en hel del saker på 2do-listan. Härligt!

Först var vi och pratade med en florist, en liten lokal florist som är supertrevlig och jätteduktig. Bäst av allt var att hon kunde få fram pioner i augusti vilket ingen av dom andra vi pratat med kunnat göra..eller så hade dom bara värdelös service.

Jag kommer ha pioner i min brudbukett tillsammans med brudslöja :) Tärnbuketterna kommer enbart bestå av brudslöja med vita band att hålla i. Blomsterarrangemangen på borden kommer vara av pioner, brudslöja och lite andra rosa blommor. Krosagerna kommer vara brudslöja och något grönt bakom.
Totalt blir det max 4600:- vilket är 1000:- mer än budgeten var men då får jag massa pioner så känns värt varenda krona.

Sen var vi och bestämde ny ring till Richard då hans ser för jäklig ut, han ska få en i titan istället. Sen började vi kolla vigselring till mig (haha var där senast igår) och efter många om och men hittade vi en kombination av två ringar som var superfint..efter lite rabatter blev den 1800:- dyrare än budgeterat - helt okej. Vi ska köpa dom senast sista mars!

Blommor


Klänning på bröllopsfesten?

Är lite sugen på att beställa en "extra" bröllopsklänning som är passande på bröllopsfesten, en backup om något skulle hända med min vackra bröllopsklänning *host rödvin* och om det skulle bli FÖR varmt i min klänning. Den jag har hängande hemma hos pappa är en riktig biff = väger en hel massa och lär ju bli galet varm.

Vill hitta en fin klänning som är kort och inte kosta mer än 1000:- (MAX) så funderar på att beställa en från Kina!
Någon som har något annat tips på inköpsställe?

TLW0021 79.95 dollar - 570 sek


Lite bling?

Jag är inte så mycket för smycken i vanliga fall, går i perioder då jag använder klocka och halsband men oftast är det bara min fina förlovningsring. Men på bröllopet vill jag ha fina smycken, men dom behöver inte nödvändigtvis vara dyra för det utan jag använder hellre billigare smycken.

Förstår absolut dom som köper fina smycken till bröllopet, är ju perfekta släktklenoder för framtiden och hade vi råd hade jag nog också satsat på kvalitet ;)

Har tipat om billiga smycken förr och gör det igen, för det är en perfekt post i budgeten att spara in på. Dessa kommer från H&M.

49:50 kr och finns i silver också!


49:50 kr och finns i guld också!


Armband för 129 kr



Riktigt snyggt armband för 79:50 kr


Armband för 49:50 kr


Armband 10 st 39:50 kr och finns i silver också


Halsband 149 kr

Prepping beauty

I december beställde jag en väldigt trevlig och användbar liten apparat från Sigma Beauty - nämligen deras Cleansing & Polishing tool som jag måste tips blivande brudar om.

Det är ett verktyg som man använder för att just tvätta och exfoliera ansiktet. Den är som en stor tandborste med ett utbytbart huvud som roterar :p Det följer med 3 huvuden/borstar som är olika hårda och passar för olika syften, två som jag använder i ansiktet och en till kroppen.

Den är UNDERBAR och jag använder den dagligen i duschen, gör under för huden och passar perfekt nu när jag försöker få fin hy inför bröllopet. Dom har kommit ut ett set som heter Spa Solution med tre nya huvuden som ska ge en "spa upplevelse" och är lite sugen på att beställa dom. Två huvuden i silikon, en för massage, en för ansiktet som är extra mjuk och sen en en sten för exfoliering..till typ fötter och förhårdnader.

Kostar ca 279:-för Cleansing & Polishing tool och ca 422:- för Spa Solotion Complete Kit.


Roliga saker på gång

Riktigt roligt att det hittat hit några nya läsare, man blir så otroligt glad när någon lämnar en kommentar! Jag vill ju läsa fler bröllopsbloggar så om Du har en blogg glöm inte att lämna en länk så jag kan hälsa på hos dig.

Men för att fler hittat hit så tänkte jag att en tävling kanske skulle vara på sin plats som ett tack?

Så glöm inte bort att kika in igen för din chans att ta del av tävlingen..


Bröllopsnatten

Hur har ni tänkt spendera er bröllopsnatt?
På hotell i en svit..hemma..i ett tält..vanligt dubbelrum?

Jag vill gärna ha ett fint hotellrum med bubbelpool. Vill helst stanna kvar söndag natt också och spendera söndagen med SPA-behandlingar, bubbla, äta god mat och bara njuta av varandra. Känner inte direkt för att städa lokalen eller vad man nu kan tänkas göra så det lämnar jag till någon annan ;)

Richard är dock lite negativ till den idéen men man gifter sig ju bara en gång och då ska man lyxa till det. Har hört andra som väljer att spendera bröllopsnatten i ett dubbelrum för att dagen efter uppgradera sig till en bröllopssvit när man verkligen kan njuta av den, man kommer ju vara död på lördagsnatten :p

Hur tänker ni?

 


Lugnet före stormen?

Händer inte så mycket på planeringsfronten just nu.

Vi har grunden bokad så vi kommer att gifta oss..vi kommer ha en festlokal med mat och serveringspersonal..vi kommer ha kläder på oss och förhoppningsvis massa trevliga gäster där ockå!

Det som jag måste ta tag i nu är detaljerna - vilka dekorationer vi ska ha och vart vi ska ha dom! Eftersom vi såg lokalen helt tom och inte vet vilka möbler som kommer stå var är det ju rätt klurigt att planera nu. Men borden kan jag iaf planera så ska leta inspiration nu :)

Borde börja beställa saker men vill inte riktigt göra det än, vill gärna hitta jobb så jag verkligen vet att vi har råd med allt.

Riktigt fin dukning :)

P90X

Bröllopsformen - here I come!

Idag kommer jag börja en STOR utmaning, en utmaning som går ut på att träna och forma kroppen på 90 dagar. Jag kommer följa P90X till och med 9 juni 2012! Har hört prata om det på YouTube och blev lite nyfiken så idag läste jag på och fastnade.

För er som inte hört talas om P90X är det ett träningsprogram utformat av Tony Horton som går ut på att man träna 6 dagar i veckan och 7.e dagen gör man ett stretchpass. Programmet består av 3 faser och 12 olika pass som är ca 1 timma styck, de är varierade pass som inkluderar HELA kroppen (överkropp, ben, mage, yoga, “kampsport” etc).

Varje fas är 3 veckor och den 4.e veckan är det återhämtningsvecka (återhämtning utan återhämtning :p) och efter vecka 4 börjar man ett nytt program i nästa fas. Meningen är att kroppen inte ska bli vann med träningen utan ständigt bli chockad och träna hårdare.

I kombination till de 6 passen i veckan kommer jag springa 3 dagar i veckan för jag ska fortfarande klara Tjejmilen 1 september, på en bra tid också.



Musik i kyrkan?

När jag drömt mig bort till min framtida vigsel har jag alltid hört stråkar spela.
Det är ju så otroligt vackert!

Men vet inte om det passar sig i kyrkan?
Vi ska ju gifta oss i en liten kyrka så kanske blir too much, någon som har några erfarenheter av stråkkvartett till vigsel?

Brudskålen kommer serveras utomhus och det vore fantastiskt att ha en stråkkvartett som spelar samtidigt som alla minglar. Vill vill vill vill (tänk dig ett litet barn som hoppar upp och ner)!!!!!! Om vi får pengar över så hoppas jag att vi kan förverkliga min lilla dröm.



Världens bästa mamma

Världens bästa mamma ska göra vår bröllopstårta!

 

Den kommer bli så fin så fin så fin för min mamma är GRYM på att göra tårtor..fan så mycket duktigare än dom som går att köpa i detta lille samhälle.

Blir en mix av dessa två tårtor som jag tycker är riktigt fina. Tycker det smakar bättre med frosting men blir ju snyggare med superpaste. Hum vi få se hur det blir!

 

Tack söta mamma!


Något sött?

Några veckor sedan kom Cloetta ut med nya omslag på mini Plopp där det står "Puss" "Kram" "Kärlek" och "Lycka". Perfekt att ha som favors eller snacks på bröllopet tänkte jag och gick till affären för att shoppa. Dock fanns det inga förpackningar med orden "Kärlek" och "Lycka" - blä! Så mailade Cloetta och klagade.

Idag fick jag ett brev från Cloetta där dom skrev att dom valt att inte producera just "Kärlek" och "Lycka" för dom skulle komma ut med någon liknande produkt.
Fick även 500:- i värdecheckar - så nu jäklar ska det shoppas godis :p Perfekt när man försöker gå ner i vikt. Ska köpa Plopp också med "Puss" och "Kram".



Bröllopsmässa Sydost 2012

Nu kom vi precis hem från ett besök på Bröllopsmässan Sydost som var/är ute på Guldfågeln Arena här i Kalmar idag.

Vi kom dit vid 11.30 och träffade upp med några av brudarna från Bröllopstorget, vi stod i solen och stekte i väntan på att dom skulle öppna dörrarna. Dom första 300 fick en goodiebag och det ville man såklart ha! Det blev en lååååång kö precis innan dom öppnade, absolut över 300 pers men dom gick knappast miste om någonting. "Goodiebagen" var nämligen en sammanställning av några av dom erbjudandena som man själv kunde hämta i de olika montrarna hos utställarna.

Men det var fullt med folk, det var en alldeles för liten lokal med tanke på alla 70.000 barnvagnarna överallt. Fungerade inte riktigt :p När vi gick strax efter 14 så började det mattas av och jag hade nog hellre kommit då om jag vetat hur mycket folk det skulle komma.

Vi gick runt och pratade med trevliga människor, åt en massa god mat/snacks/onyttigheter och hälsade på folk man inte träffat irl förut - som till exempel vår underbart söta fotograf Josefina. Absolut en bra mässa och jag är nöjd :)


Kön ringlade sig runt arenan precis innan öppning

Röda mattan var utrullad för att hälsa oss välkomna!

Ena sidan av mässan..

..och andra sidan av mässan

Kolla in detta godisbord..underbart och alla ville ha det exakt så! ;) Rosa it is!

Modevisningen som hade några riktigt fina klänningar


I tidningen

Någon vecka sedan var Barometern hemma och hälsade på för att prata bröllop. Dom var intresserade av mitt planerande, bröllopsbloggen och ja allmänt bröllop - och jag kan prata hur mycket som helst om bröllop så vi hade riktigt trevligt.

Igår kom resultatet ut och jag tycker det var ett bra reportage (men seriöst man blir aldrig nöjd med bilderna på sig själv..hihi). Roligt att se sig själv på framsidan av tidningen, det händer ju inte särskilt ofta.









Bröllopsfika på schemat

Solen har strålat över Kalmar idag igen, man kan inte undvika att få vårkänslor!

Började dagen med att springa 5 km, herregud vilken syn det måste varit för stackarna jag passerade :p Men jag klarade mig och det tog 40 minuter, en tid som ska krympa till 27 under kommande 3 månaderna. Efter min joggingtur fick jag bråttom du jag skulle vara i stan vid 12 och behövde duscha, äta lunch, sminka mig och cykla till Baronen på 45 minuter. Kom väl en 7 minuter försent så var rätt bra ändå.

Vi var 5 personer som träffades varav tre var "nya", bara jag och Linda som träffats tidigare. Vi hade riktigt riktigt trevligt och satt kvar tills strax innan 16 då dom stängde, nästan 4 timmar satt vi där alltså vilket är galet :)

Sen träffas vi ju imorgon igen då det är bröllopsmässa, jippie! Får se om Richard följer med..har ju massa trevligt sällskap annars och då slipper man ju stressa ;) Ska bli spännande att se hur mycket folk som kommer och om det är några vettiga erbjudanden (håller tummarna).


Pic


Bröllopssminkning

En av mina stora passioner är smink, kan sitta i timmar och göra olika sminkningar. På bröllopsdagen ska jag dock inte sminka mig själv utan lämnar över det till en expert :)

Men det är många som sparar en slant genom att sminka sig själva och det kan ju bli lika bra det. Om man med fördel lägger ner lite tid på att öva och kanske skriver en lista med de olika stegen i sminkningen.






Kalmar slottskyrka

Vi ska vigas på Kalmar Slott i den underbart vackra slottskyrkan!

Tänk att det är 5 månader kvar till bröllopet imorgon..*hihi* tiden går så snabbt :)


Bild från Josefina Norman


Fin i håret

Var inne på att ha en hög uppsättning tidnigare men lutar allt mer åt en halv uppsättning men en del löst och lockat hår. Det beror på hur mycket vikt jag lyckas gå ner och alltså vill visa upp mina axlar/armar! Men med mina nya planer ska jag förhoppningsvis slimma av rätt bra :)

Finns många fina frisyrer och kommer bli väldigt svårt att välja..

Vilken är din favorit?

Sunshine - happy fredag!

Happy fredag! Solen skiner över Kalmar och det är en fantastisk dag :) Sen är det ju fredag också vilket aldrig skadar!! Imorgon ska jag träffa upp några av BT-brudarna för en fika nere på stan vilket ska bli trevligt. Härligt att ha någon att prata bröllop med som inte försöker byta samtalsämne för en gångs skull. Vad skulle man gjort utan Bröllopstorget?

Planerande är rätt lungt just nu då vi väntar på att få offerten från Partykompaniet men eftersom dom arrangerar bröllopsmässan kommer den först i mitten av nästa vecka. Ska bli spännande att se vilka kostnader det blir. När vi fått offerten ska vi prata igenom allt, men sålänge det inte är någon chockkostnad som tillkommer är vi säkra på att vi väljer Villa Solbacken.

På söndag är det alltså Bröllopsmässa ute vid Guldfågeln Arena och tänkte att jag skulle skriva en lista med saker jag vill kolla upp. Är en 50-utställare så inte särskilt många men det är ju kvaliteten som räknas och inte kvantiteten :)

Att kolla upp på mässan:
- Vigselring
- Bröllopstårta
- Smycken
- Frisör
- Boende för gästerna samt bröllopssvit
- Blommor

10 tips inför fotografering

Fick tips om denna video där fotografen Jonas Axelsson framför sina topp 10 tips inför en bröllopsfotografering.
Var några bra tips som jag kommer ta med mig så tänkte att ni kanske också ville höra vad han har att säga...


Enjoy!



RSS 2.0