Centerpiece

Just nu håller jag på att försöka få ihop färgtemat, det här med lila visar sig vara klurigt att hitta snygga lila inbjudningar bland annat så kommer nog bli en del fokus på vitt och en del rosa. Min nya favoritblomma är pioner, så otroligt charmig blomma som jag verkligen fastnat för!

Här är några inspirerande blomsterarrangemang, den andra är min absoluta favorit och förhoppninsgvis kommer vi ha något liknande :)

 
Besöka festlokalen

Jippie! Äntligen fått svar av festlokalen och kom kommer vara på plats under veckan så vi kan komma förbi när vi vill. Så vi tänker åka förbi på fredag när vi ska åka upp till pappa och hälsa på!!

OH det ska bli så kul och så SPÄNNANDE! Har sett ett gäng bilder på lokalen och även varit utanför och kollat, ser riktigt fint ut och vi har till 99 % bestämt oss för den lokalen. Så om det inte är helt kaos när vi ska kika på fredag känns det som vi bokar den. Verkar vara den absolut mest passande lokalen i Kalmarregionen och den känns riktigt rätt.

Ligger som sagt 15 min bort med bil men det känns inte så jobbigt, är lokalen rätt så är den rätt :)

Jag är så GLLLLLAAAAAAAAADDDD!!!

Angående fotograf

Nu har jag fått svar utav en annan fotograf som tar otrooooooligt fina bilder, och hon är bara hobbyfotograf men tar minst lika fina bilder som dom professionella fotograferna!

Josefina Norman heter hon och finns på Öland!

Jag hoppas att hon är ledig 4 Augusti så jag kan boka henne. Hon är billigare än den andra fotografen vi gjorde en preliminärbokning med, skiljer ca 7.500 och det kan man ju göra mycket kul för! Dessutom så har hon fotograferat där vi ska ha festen vilket är trevligt för då vet hon bra ställen :)

Crossing my fingers och hoppas få ett svar snabbt!

Fotograf: Josefina Norman


Prel. bokning av fotograf

Jag hittade en jätteduktig fotograf via Bröllopsfotografer.com, en samlingssida för riktigt duktiga bröllopsfotografer. Han tar otroligt fina bilder, har en massa upplagda på sin hemsida och sin blogg. Många av fotograferna i Kalmar har inga bröllopsfoton alls upplagda, värdelösa hemsidor och vägrar lämna ut prisuppgifter - hur långt tror dom att dom kommer med det?

Har mailat fram och tillbaka med Daniel och han verkar supertrevlig också, kan ju vara en fördel liksom..trevlig och tar otroligt vackra bilder. Eftersom min tanke är att ha med en fotograf från förberedelserna tills festen blir det ju ett gäng timmar, 8 timmar är tanken och många tar hutlösa priser. Hittade en fotograf som var för billig, ni vet när man misstänker att något är riktigt fel. Men Daniel K Johansson har normala prisnivåer, ca 15.000:- går det på för 8h och då ingår det fotobok, vissa framkallade bilder och alla bilder lågupplösta.

Nu har vi preliminärbokat 4 Augusti, dock ska vi höras i september när han vet hur priserna och paketen kommer se ut för 2012. Känns mycket skönt att ha en bokning. Dock är vi inte 100 % så kommer fortsätta kika runt, mailade en jätteduktig hobbyfotograf idag och bad om offert bland annat.

Kika in på Daniel K Johanssons hemsida HÄR! Älskar hans bilder!


Transport..

Jag vill åka veteranbil från kyrkan till festlokalen! Finns ju lite olika varianter och gillar båda nedan. På den fösta tyckte jag det var riktigt charmigt med den söta rosetten..saknas bara några konservburkar som skramlandes ska hänga bakom bilen. Så mysigt!

Den vita var också fin..men vill ha en mörk som kontrast till den vita klänningen. Vi får se vad det finns att tillgå i Kalmartrakten!

Pic: OnceWed.com


Bröllopsformen

Nu har jag och fästmannen (hihi låter så knasigt att säga!) varit ute på en långpromenad i solskenet..riktigt varmt och skönt ute så man kan gå-gå-gå-gå och sedan gå lite till!!

Jag kör Cambridgekuren och har hittills gått ner -14 kg och innan 1 juni ska jag gå ner ytterligare 14 kg. Detta är något som jag SKA och KOMMER att uppnå - thats it! För att göra detta möjligt blir det 3 promenader i veckan tillsammans med Richard och sedan ska jag köra Kinect 3 ggr i veckan samt simma en gång i veckan tänkte jag. Visst de är inte 100 procentigt schema men ett ungefärligt iaf.

Man vill ju vara i toppform till nästa sommar, så efter 1 juni ska vi börja äta nyttigt - LCHF blir det men kanske inte superstrikt utan mer fokus på grönsaker och mindre fokus på pasta! Mitt mål är att till bröllopet väga runt 72 kg och ha snygga armar ;) Armarna är min svaghet känner jag..och faktiskt de delarna på kroppen som är svåra att dölja under klänningen! *Hihi*

Vad gör ni andra brudar för att komma i form till er dag!?

Inte så smal kanske men en bit på vägen är mitt mål!


Cake it up!

En stor fundering i mitt huvud är HUR tårtan ska se ut!?

Jag vill ha den vit och sedan med blommor och någon form av blommor och färger. Min tanke har varit att ha vit choklad på utsidan men de spelar nog ingen direkt roll, vill ju ha en fin slät yta på den så den går att dekorera fint. Den längst ner är den som jag tycker passar bilden jag har i huvudet. Nr 3 är också otroligt vacker medan nr 4 är för mycket.

Lite tidigt att kolla efter konditor, men man kan ju iaf söka inspiration och se vad saker och ting kostar! :p

Finns mycket fint!!! Oh så roligt :)

 

Min favorit!

Bokat kyrkan!

Igår mailade jag han som är ansvarig för bokningarna för den kyrkan vi är intresserade utav, till svar var att alla tider det datumet var lediga och att de fanns tre tider att välja mellan:

13.00, 14.30, 16.00 och 17.30.

Efter ca 2 minuters övervägande konstaterade jag att 16.00 är det som passar bäst. 15.00 hade varit ännu bättre om jag varit petig..men de är ingen direkt skillnad :p Ikväll så har jag svarat herr bokningsansvarig och bett att få boka 4 augusti 16.00 2012!!! GAH!

Känns galet skönt, och vi har också bestämt oss till 99,9% för den lokalen som vi smygkollade lite på igår. Richard åkte förbi en kompis som jobbar för en eventfirma tidigare idag och visst hade dom arrangerat fester där och tyckte att det var en jättebra lokal som passar bra för antalet gästerna vi planerar bjuda. Finns också gott om utrymme för band, DJ och PARTY vilket såklart är viktigt. Richard fick med sig några bilder från en fest dom arrangerat där. Fick igen känslan att lokalen känns perfekt för oss!

Smygtitt på kyrkan ser ni nedan...någon som kan gissa på vart vi ska gifta oss?


Vigselringar

Ett kort ögonblick var jag inne på att ha en av dessa ringar som förlovningsring då jag inte hittade någon som jag exakt ville ha. Men sen hittade jag min älskling och har återgott till min orginalplan, att ha en alliansring med diamanter runt som vigselring.

Dessa ringar kommer från Albrekts Guld samt Hallbergs Guld, jag vill helst inte ha någon "kant" runt diamanterna så därför tycker jag att den högst upp till vänster samt längst ner till höger är absolut snyggast. Har inte testat någon av dem till min förlovningsring utan enbart en med kant men de kommer nog vara supersnyggt.

Så fina ringar, vilken är din favorit?


Fotograf

Sitter just nu och letar efter bra fotografer i Kalmarområdet, vill boka av alla dom "stora posterna" på checklistan så snart som möjligt för att säkerställa att vi får tag i dom bästa personerna som arbetar inom industrin..vilket kanske säger sig själv när det gäller den största dagen i ens liv this far!

Någon som vet någon bra fotograf i Kalmar?
Har skickat ut förfrågan på offerter till dom flesta vettiga i området, hoppas att jag får svar snabbt och att priserna är humana. Som många andra håller jag med om att man ska investera i de saker man har kvar efter bröllopsdagen; fotografierna och ringarna. Självklart vill jag ha en grym fest också men fotografen är som sagt otroligt viktig :)

Pic: ButterMedia

Is this it!?

Hihi, vi var lite crazy och åkte ut till den eventuella festlokalen för att kolla hur det såg ut utanför och i omgivningarna. Det var otroligt fint, det känns riktigt bra! Ligger precis vid vattnet, har en vacker allé och lokalen såg riktigt mysig ut.

Har mailat med dom som driver stället och hon var otroligt trevlig och tillmötesgående. Ska dit och kolla inuti så snart som möjligt, dom bodde inte där utan någon timma ifrån, för oss tar det bara 10 minuter så vi ska se när dom ska ner nästa gång.

Känns så SPÄNNANDE!! Otroligt potentiall..de känns super!! Kyrkan har vi inte sett men de känns bra och älsklingen som varit i kyrkorna runt omkring tycker bäst om denna. Så jag tror jag ska maila tillbaka till bokningsansvarig på pastorsexpeditionen för att BOKA KYRKAN :)

Nu kan jag inte sluta att le!!!!! Happy happy happy day!

En bra planeringsdag

Vi har konstaterat en kyrka vi är intresserade utav, och en festlokal som vi är intresserade utav.

Jag har mailat till dem och idag fick jag svar - båda alternativen är lediga 4 augusti!!!!!!!!
Så otroligt SKÖNT :)

Ska förhoppningsvis åka och kolla på dem i veckan, hoppas jag iaf så vi kan boka dem. Båda ställena är väldigt populära och därför vill vi ju såklart boka asap så att ingen kommer och snor dem av oss. Kollar mailen 17/ggr i minuten nu för att kolla om jag fått något svar. Funderar på att boka kyrkan nu för att vara säker att ingen tar de datumet och den tiden som vi är ute efter. Det enda svåra med lokalen är att den ligger 20 min utanför stan och de finns inget boende vid lokalen, men de är ju inget direkt problem kanske men hade hellst haft lokal och boende i anslutning.

När vi väl bokat lokalen och kyrkan kommer jag slappna av, men innan dess så kommer jag verkligen inte kunna ta det lungt. Vill boka nu nu nu nu!!!!!

Inte "vår" men fin :)


Kollar lokaler

Vi kan inte riktigt bestämma oss om vi ska gifta oss i Kalmar eller i Sörmland. Majoriteten (aka i princip alla) utav gästerna kommer ifrån Stockholm men då får dom väl se det som en trevlig weekend borta om det nu blir Kalmar. Känns betydligt lättare att gifta oss här i Kalmar eftersom planeringen blir betydligt enklare, mindre resor och mer kontroll till lilla mig.

Har hittat två ställen som vi är intresserade av, båda två slott men inte de klassiska slotten :p Tänker inte publicera vilka ställen det är så ingen tar våra val ;) Hihi! Nej vi får se hur det blir men jag har hört av mig och förhoppningsvis kan vi besöka dem inom några veckor. Vill boka lokal + kyrka så snart som möjligt för att boka av dem från min gigantiska checklista.

De positiva med de båda lokalerna är att man själv tar in catering och alkohol, vilket gör att prisets snabbt halveras i jämförelse med att ställets egna restaurang ska göra allt. Ena stället har dessutom runda bord vilket jag så gärna vill ha. Visst blir det lite mer att göra själva..dekorera, blommor med mera. Men jag tycker att allt sådant är roligt, plus att dekorationerna i stort redan är klara:
- Blommor på borden i vitt, lila och rosa
- Ljus i höga ljusstakar
- Rosblad på borden
- Servetter med lila snöre runt samt namnlapp
- Vita överdrag på stolarna
- Vita dukar

Nej nu ska jag hoppa i sängen..

Färgtema

Dagens stora uppgift har varit FÄRGTEMA, vad ska vi ha för färger i blommor..dekorationer..tärnklänningar och tårta. Färger har en otroligt stor del i festligheterna och det enda jag vetat 100% är att jag vill ha något färgglatt som syns.

Har pratat med Annica om klänningar och även med älsklingen och nu har jag konstaterat att de kommer bli ett LILA bröllop. Lila med inslag av rosa och vitt, precis som denna bukett som är otroligt vacker:

Jag tror det blir en bra balans mellan de olika färgerna och det känns riktigt bra. Till detta tänker jag mig fyra olika färger på tärnklänningarna..en fin skala från mörkt till ljust! med buketter som den ovan. Jag tycker de är tråkigt när alla tärnor har samma färg på likadana klänningar. Nu blir det olika färger men samma modell på själva klänningarna.

Kommer bli SÅÅÅÅÅ fint!!


Den stora frågan

Vår förlovning var lite halvplanerad, främst för att jag är så otroligt petig när det gäller förlovningsring. Hade pratat (eller tjatat) på Richard under sedan strax innan årsskiftet skulle jag tro..när vi skulle gifta oss och redogjorde att jag absolut inte tänker gifta mig 2013 då de är ett "otursår" utan att 2012 var året vi skulle gifta oss. Richard mest skrattade och sa "visst visst älskling".

Men så helt plötsligt satt han där och kollade på förlovningsringar, jämförde olika sidor och jag blev helt chockad. Ska vi förlova oss kanske..på riktigt!? Hihi söta tanke. Dagen efter skulle Richard åka och kolla hos Albrekts Guld på Hansa City i Kalmar för att se vad dom hade och vad de kan kosta..dock mest för skoj skull men jag hängde med. Jag hittade en potensiell ring och Richard hittade en som han gillade, dock hade dom inte "min" i vitguld så jag gick själv till den butiken senare på dagen. Efter x-antal besök konstaterade jag att nej, de var inte "min" ring. Helgen efter besökte jag och Annica Molins Guld & Silver i Kalmar och DÄR HITTADE JAG DEN. Den var precis som jag tänkt mig..med en prislapp som var midre trevlig :p

Oavsett vad så var det min ring - jag hade hittat MIN ring de fanns inga tvivel! Vi beställde ringarna och de skulle ta ca 2 veckor för dom att komma. Torsdagen nästan 1,5 vecka senare hade dom kommit och älsklingen åkte och hämtade dem. Jag ville inte se ringen innan han friade, och när fick han bestämma själv - men romantiskt skulle det vara!!!

Samma kväll lagade vi middag tillsammans, hade tänt en massa ljus och njöt av den goda maten. Efteråt satt vi i soffan och Richard ställde den stora frågan. Visst blev jag lite tårögd men sa såklart JAA!! Hihi, jag äntligen sätta den otroligt vackra ringen på mitt finger! Fick inget romantsikt tal men de gick lika bra ändå!

14-04-2011 förlovade vi oss!


Misslyckat besök

Idag var jag och min kära vän Annica en sväng på stan här i Kalmar, målet var att besöka butiken Bröllop & Fest (som ersatt Bröllopsbutiken) då de skulle ha jippo idag med rådgivning gällande planering, makeup och hudvård samt flertalet rabatter och erbjudanden - var det sagt!

Kan kortfattat säga att jag blev väääldigt besviken! Var en person från Mary Kay som var på plats förutom den vanliga personalen, kan tillägga att konsulten från Mary Kay var otroligt trevlig och vi pratade med henne en längre stund.

Dock var butiken en besvikelse, det är en yngre tjej som är trevlig men förutom de har jag aldrig kännt mig välkommen i den butiken, kan alltså konstatera att jag absolut INTE kommer köpa min klänning från Bröllop & Fest i Kalmar. Har i princip inte läst en positiv kommentar om den butiken..otoligt tråkigt men dom har inga konkurrenter i Kalmar och då blir det väl kanske lite snorkigt.

Inga vettiga klänningar hade dom heller, såg en fin klänning från Lilly dock, I like it! Men hade hoppats på mer faktiskt..men jakten fortsätter. Shoppade iaf Bröllopsguiden idag, flest tidiningar när dom gift sig vinner! :)

Fin klänning från Lilly, dock inte "min" klänning.


Lite hands on planering!

Igår kväll låg jag i sängen och läste trådar på Bröllopstorget, fick panik när jag såg när folk började planera sina bröllop inför sommaren 2012 - OMG! Och Richard säger att de är dumt att börja planera nu, att de finns massor av tid - men nej knappast om man är ute efter ett specifikt datum.

De datumet vi satsar på just nu är: 4 augusti 2012.

Idag ska jag och en kompis in till stan och besöka Brud & Bröllopsbutiken i Kalmar som ska ha något jippo för blivande brudar med planering, makeup och hudvård. Jag hoppas de finns vettiga människor där. För vi har verkligen ingen aning om vart vi ska gifta oss - i Sörmland som jag alltid tänkt eller om de kanske blir i Kalmar. Jag kollar lokaler för fullt, mailar och får offerter och jämför priser. Kan konstatera att Sörmland är DYYYRT, ca 90.000 får man räkna för ett slott inkluderat mat, dryck och lokalhyra.

Om man istället hittar enbart en lokal att hyra där man kan anlita separat catering och ta med egen sprit. Då blir det inte ens halva priset, vilket i stort betyder att hela bröllopet skulle kunna kosta 90.000:-. Jakten fortsätter efter den perfekta lokalen som inte kostar skjortan!

Operation jaga tidningar

Solen skiner över Kalmar och då blir man på så himla bra humör! Känns lite galet att vi faktiskt förlovade oss igår, min älskling och jag :)

Idag ska vi ner till Guldsmeden för att gravera ringarna med gårdagens datum. Jag ska också eventuellt minska min ring då den är liiite stor, jag håller på att gå ner i vikt och om ringen är lite för stor nu kommer den garanterat bli allt större! Och jag vill ju verkligen inte tappa min fina ring!

Väl på stan ska jag även gå förbi Ordning&Reda för dom har en bra folder till bröllopsplaneringen, massa plastfickor där man kan samla inspirerande klipp från tidningar. Funderat på bästa sättet att planera och de är nog rätt bra att köra med plastfickor..då kan man ju byta ut innehållet.

Hittade Martha Stewart´s Keepsake Wedding Planner som några tipsade om online men jag vet inte om den är nå vettig, kostade 200:- vilket är samma pris som O&R´s folder som bara är vanlig :p

Blir också en tur förbi Pressbyrån där dom förhoppningsvis säljer fler bröllopstidningar!
Har hittils: Allt Om Bröllop samt Bröllops Magasinet

Dagens mål!


Vinn din drömklänning

TLC och Lilly har en OTROLIG tävling just nu där en lycklig blivande brud vinner hela sin bröllopsoutfit till ett värde av 20.000kr!!!!

Tävlingen är inspirerad utav TLC programmet 'Say Yes to the Dress!' som är mitt absoluta favoritprogram..tyvärr har vi inte TLC så passar på att kolla på den när jag är hos mamma eller Annica.

En helt fantastisk tävling som arrangeras TLC tillsammans med Allt om Bröllop och självklart Lilly! Lilly har otroligt många fina klänningar men också andra bröllops accessorarer som behövs vid bröllop. 20.000 kan man göra otroligt mycket mer, tänk vilken lättnad att undvika den budgetposten som faktiskt är väldigt stor..

Tävlar gör du HÄR!

Lilly har massor av vackra klänningar, denna tycker jag om..bland annat!


Planeringen har officiellt börjar

Hihi, crazy som jag är sitter jag och läser i bröllopstidningar!

Jag älskar att planera och detta är verkligen ett event som ska vara välplanerat. Förhoppningsvis gifter vi oss under slutet av nästa sommar, alltså 2012. Men man kan ju absolut inte börja planera sitt bröllop för tidigt!

Har köpt två styckern bröllopstidningar, Allt Om Bröllop samt Bröllops Magasinet. Ska ta och beställa hem en bok också, så sitter just nu och kollar olika forum på nätet för att se vilken bok som är absolut bäst :)

Tips mottages gärna!! :)Dessa har jag framför mig just nu, massa inspiration!

Man fick med en extra "planeringstidning" med Allt Om Bröllop!

En bra checklista från Allt Om Bröllops bonustidning :)


Min förlovningsring

Något som jag anser vara otroligt viktigt är förlovningsringen! Jag är absolut mer amerikansk än svensk när det gäller ringarna och deras "prioritering" då jag alltid velat ha en stor och vacker förlovningsring men när det gäller vigselring vill jag ha en mer klassisk alliansring med diamanter.

Den är på 0.80 carat fördelat på tio mindre diamanter och en större upphöjd på 0.50 carat. Den ringen jag alltid haft i mina drömmar, perfekt är det..skulle inte kunna varit bättre!! I Love it!

Här har ni ringen som suttit på mitt vänstra ringfinger i ungefär EN TIMMA NU!
Den är så vacker att jag smäller av!!!!!!!

Min vackra ring!


Förlovad!

Hej och Välkomna till min Bröllopsblogg!!!

Jag och min älskling Richard förlovade oss idag - Torsdagen 14/4-2011.

I denna blogg kommer ni kunna följa planeringen utav vårt bröllop - Mitt drömbröllop! Kommer blanda min egna planering med inspiration jag hittar i tidningar samt online..allt mellan himmel och jord.

Nu ska jag fortsätta njuta av denna underbara kväll (illa att det dock är Hockey på tv).

Hoppas ni kikar tillbaka in på denna blogg, men glöm inte min vardagsblogg LifeByJojo på Spotlife!
Kram på er!RSS 2.0