Sunshine

Älskar att vakna och solen skiner in genom fönstret - man uppfylls av total lycka och huvudet tror det är sommar..i wish!!


Vigselprogram och inbjudan

Ikväll har jag suttit och lekt med layouten för vårt vigselprogram och inbjudan..det var inte alls det jag skulle göra men så blev det (när man har en distanskurs man avskyr)!

Vigselprogramet är helt klart, ja när det gäller layout, så nu är det bara att fylla på med informationen när vi vet vilka psalmer vi vill ha med etc. Skönt att kunna checka av den saken på programmet.

När det gäller inbjudan kan jag/vi inte riktigt besluta oss för om den ska vara stående eller "fyrkantig". Har gjort en mall till varje så planen är att köpa lite riktigt papper för att göra riktiga provex av inbjudningarna för att se hur dom skulle se ut. Spännande!

Blir dock inte så mycket fokus på bröllop under den kommande veckan då jag har tenta torsdag morgon - lördag eftermiddag som jag kommer sitta och svära åt ;) Så fram tills dess ska jag läsa kurslitteratur och artiklar. Wish me luck!

Vigselring

När jag var uppe på stan gick jag en runda med mamma, vi passerade Wilhelm Petterssons guldsmedsaffär på Drottninggatan och beslöt oss för att gå in. Såg ut som en väldigt snobbig butik men vi fick väldigt bra hjälp och dom var inte alls snobbiga :p

Fick hjälp och en ur personalen visade några otroligt vackra vigselringar som skulle matcha min fina Gnistra. Dom hade Schalins men jag blev glad när han ansåg det matchade fööör mycket - tack! Äntligen någon som håller med! Schalins på Schalins fungerar bara inte..

Istället visade han några ringar från Stephen Foster som är en brittisk juvlerare. WOW - WOW vilken ring jag hittade. En otroligt vacker alliansring med stenar längst halva ringen, 0,68 ct WR, VSI - alltså otroligt bra kvalitet på diamanterna och man såg skillnaden. Jag blev kääärrr! Dock känns prislappen "aningens" dyr med sina 25.000:-.

Därför kollar jag efter bilder på liknande ringar och tänkte besöka Molins Guld här i Kalmar för att se om dom kan tillverka en till ett bättre pris. Hoppas kan man alltid göra!

Någon som sett en liknande ring till ett vettigt pris?

Detta är det jag söker..en ring där diamanterna är "fria"

Köpt bröllopsklänning!!

Igår kom jag hem från en tur till Stockholm - och det var inte vilket besök som helst utan jag skulle prova bröllopsklänningar tillsammans med några av mina favoritpersoner!!

Tidigare skrev jag ett inlägg om butikerna vi tänkt besöka efter att jag och Frida gick en kontrollrunda på stan för att se vart den trevliga personalen och de snyggaste klänningarna befann sig..jag är så glad att vi gjorde det så vi inte slösade bort någon tid när det verkligen gällde. Hade bokat besök hos LILLY på Birger Jarlsgatan och där befann vi oss vid 12 när dom öppnade, kan verkligen rekommendera dom som kan att boka en "klännings-provar-dag" på en vardag för vi var i princip ensamma under vårt besök - lugn, ro och ingen som stirrar ut en ;)

Det är en hel djungel där ute..

Jag bröjade med att prova en klänning för att se vilken storlek jag skulle ha samt se vilken modell som passade mig bäst. Visade sig att bilden/modellen jag hade i mitt huvud passade mig absolut bäst vilket såklart var superskönt och butikspersonalen höll absolut med - det märkte vi när jag provade den andra klänningen (den första riktiga klänningen vi valt ut) och den satt som en smäck!!!

Svårt att förklara men den kändes så rätt på, vi blev ett så att säga! Trodde de skulle kännas som jag skulle på maskerad men - liksom för uppklätt - men de kändes bara naturligt. Den hade ALLT, exakt ALLT, jag ville ha vilket inte gjorde saken värre. Bäst av allt var det stoora släpet som även de var dekorerat..dom flesta andra släpen var bara tyg och inga dekorationer what-so-ever.

Jag blev kär i klänningen men fortsatte att prova en massa andra för vem vet - kanske fanns någon ännu bättre!? Eftersom kvinnan som arbetade i butiken rymde hela tiden så jag tror alla i gänget fick in konsten att klä på en bröllopsklänning med alla band, snören och grejor ;) Mycket underhållande!

Min klänning är lite som en kombination av alla dessa - så mycket kan jag avslöja!

Provade favoritklänningen igen tillsammans med slöja och tiara och det kändes bara så rätt. När slöjan kom på sa det bara KLICK - wow så riktigt det blev! Slöjan var så otroligt fantastisk och perfekt till klänningen, vissa dekorationer men inte för mycket. Det var så fint så fint så fint..känns lite som en dröm när man tittar tillbaka på det. Lite absurt :p

Köpte klänningen på plats tillsammans med slöjan..fick övertyga kvinnan som arbetade att jag skulle beställa den i en storlek mindre än jag har idag då jag ska ner mer i vikt. Hon var VÄLDIGT emot det men då jag redovisade att jag redan gått ner 16 kilo och jag ABSOLUT ska ner 5 kilo till (vilket representerar en klädstorlek) fick jag OK! Nu hänger klänningen i deras butik och väntar på att jag ska hämta ut den när det passar.

WOW jag har en bröllopsklänning!!!!!!

ps..glömde att klänningen var nersatt med 40 % så fick den för ca 5000:- SWEEEETTTTT!!!!!

Rosa och romantiskt

Jag har konstaterat att jag vill ha ett bröllop som ska kunna beskrivas med hjälp av följande ord..

- Romantiskt! Mycket blommor och pastellaktiga färger..inte för skrikigt
- Glamoröst! Ingen ska kännas billigt utan vara lyxigt och vackert
- Roligt! Det ska inte vara en torr tillställning utan alla ska ha kul och våga bjuda på sig själva

Feel the love! Love is in the air..oh oh oh..love is in the air!


Några vackra bilder som kom upp när jag googlade "Romantic Wedding"

Bröllopstidningar

Det finns inte så många svenska bröllopstidningar..tre vad jag vet om. Dessa kommer ut med två respektive nummer per år - uscha det borde komma en i månaden inte var sjätte. Älskar att köpa tidningen och vara helt exalterad över den kommande läsningen.

Allt om Bröllops senaste numer kom någon vecka sedan, BröllopsGuiden lika så och nu i veckan är det dags för Bröllopsmagasinet som är den tidningen med mest sidor - wohooo mer läsning åt folket!

Jag brukar först skumma igenom tidningen så jag vet vad som väntar. Är nämligen som ett litet barn så vet jag inte om vad som kommer kan jag inte koncentrera mig på en sak i taget utan hoppar istället hit och dit. Efter att jag läst tidningen en 5 ggr brukar jag ta fram saxen och leta inspiration till min bröllopsmapp/folder för att sedan klippa ut mina favoritbilder.

Ser fram emot veckans lansering..vem vet vad (eller vem) som kanske dyker upp i tidningen!? ;)

Min första skörd bröllopstidningar från April...nu har jag en 10 st på lager :)

En tärna här..två där..

Jag har 4 tärnor, kunde valt 15 stycken meeen det ska ju inte vara totalt överdrivet så valde dom 3 vännerna jag umgåts mest med senaste åren och även lillasyster - såklart syrran ska vara med!

Hur som haver bor ju inte alla på samma ställe..det vore ju för lätt. En bor utanför Lund, en bor i Halmstad och två bor i Stockholm. Alltså ingen i Kalmar, borde satt upp en kontaktannons för att hitta en tärna i Kalmar också :p Det blir ju lite problematiskt i vissa situationer - bland annat när det kommer till att prova bröllopsklänning samt hitta tärnklänningar. Stockholm är den mest prioriterade staden dels för att majoriteten av tärnorna bor där men mest för det finns 3000 gånger fler butiker i Stockholm än någon annan stad i Sverige :p

Den 27.e oktober ska jag som sagt prova klänningar med mina älskade babes (inte alla dock..snyft), ska också passa på att kolla tärnklänningar för att se vad syrran och Frida vill ha. MEN Annica jobbar och kan självklart inte åka upp till Stockholm för att vara med på provningen..

DÄRFÖR tar jag det som en ypperlig ursäkt till att behöva åka till Halmstad och hälsa på Annica den 28.e oktober! Den 29onde ska de förhoppningsvis ha inflyttningsfest/halloweenfest (om inte annat kommer jag ha halloweenfest där) så då ska vi passa på att besöka Hanna Morris vilket är bygdens Bröllopsbutik. 10.00 öppnar dom på lördagen och det är enbart Drop in så gissa vart vi kommer vara 10.00 den 29.e?

Blev dessutom överlycklig när jag såg att dom är återförsäljare för Blue by Enzoani - så underbara klänningar!

Blue by Enzoani


Att välja färgtema

Att jag har beslutsångest är allmänt känt och mitt största problem just nu är färgtema.
Det finns så otroligt många alternativ att jag tror jag blir knasig - I need your help dear readers!

Skriv en kommentar med den kombinationen ni tycker är snyggast och passar ett Augusti-bröllop.

Vitt-Ljusrosa-Fuschia-Rosa/Röd


Vitt och grönt


Vitt, grönt och rosa

Dags att prova bröllopsklänning

Planen är att jag ska åka upp till Stockholm den 26.e oktober för att den 27.e prova bröllopsklänningar tillsammans med ett glatt gäng. Har alltid sett framför mig att jag har med mig några av dom som betyder mest för mig, så det är hur mysigt som helst att det nu blir så - jag är så lycklig!

Dom som följer med är:
Min älskade mamma
Syrran som är tärna
Frida som är tärna
Sötaste Annie
Eventuellt Hanna

Planen är att besöka LILLY, ska ringa och boka tid hos dom imorgon. Det jobbiga är ju att dom inte öppnar förens klockan 12 och jag vill hinna med minst 2 butiker, hellst 3 butiker. Ingen butik öppnar innan 11 och alla stänger vid 18, så ska vi börja med LILLY vid 12 och sedan gå vidare till butikerna där man inte behöver boka?

Behöver också tips på trevliga bröllopsbutiker i Stockholm - alltså där personalen är trevlig och kan stava till service vilket inte verkar vara självklart.

Visst är det ett vackert kollage? I looove rosa och grönt!!


Flowers

Ska ta och ta tag i blommorna i veckan tänkte jag så jag har samlat på mig lite fler bilder att visa floristen..herregud det är inte lätt att förklara vad jag är ute efter..mest för jag själv inte riktigt vet.

Vill ha en bukett/dekorationer som är..
- Romantiska och klassiska
- Pop of color men inte för mycket
- Känsla av lite spretig skogsglänta

Haha alltså en saaaalig blandning!

Högst upp är min absoluta favorit, den är så otroligt romantisk att jag smäller av, kärlek!


Uppdaterar bröllopsboken

Igår och idag har jag suttit och klippt lite fler bilder till min bröllopsfolder!

Har delat upp den i olika kategorier så jag ska ha koll på vad jag faktiskt är ute efter. Hade ju varit lättare om jag haft en skrivare som fungerar..men jag har bara toner i en skrivare som inte fungerar. Jäkligt lyckat va? Bläää säger jag bara!!!!

Min inspirationssamling - my baby!


Enligt schema?

Det har hänt en hel del när det gäller bröllopsplaneringen dom senaste dagarna vilket känns skönt! Vi har ju bytt lokal och även fått det bekräftat - jippiieee!! Dom har även limousineservice så vi har bokat en av deras superfina bilar, så transporten är också klar.

Nästa steg är att boka boendet, frågan är om vi ska ha en juniorsvit eller en superiorsvit? I-landsproblem!

12 månader innan:

 • Bestäm datum och tidpunkt för vigsel
 • Boka kyrka
 • Bestäm bröllopets tema
 • Boka festlokal
 • Gör budget
9 månader innan:
 • Boka fotograf
 • Påbörja gästlistan
 • Utse tärnor
 • Utse toastmaster/toastmadame
6 månader innan:
 • Bestäm gästlista
 • Börja tänka på bröllopsmenyn och
 • Köp brudklänning - ska upp till Stockholm om 3 veckor
 • Boka catering
 • Boka bröllopssvit till bröllopsnatten
 • Välj kläder till tärnorna
5 månader innan:
 • Beställ bröllopstårta - ska prata med konditorn
 • Beställ brudbukett och övriga blommor
 • Ordna transport till kyrka och festlokal
 • Bestäm meny
 • Boka solister till vigselakten
4 månader innan:
 • Ordna inbjudningskort
 • Skicka inbjudningar
 • Gå igenom sång och musik med ansvariga
 • Boka utrustning som planeras hyras
 • Boka frisör - Blir eventuellt på Skansen
 • Boka sminkös - Blir eventuellt på Skansen
3 månader innan:
 • Införskaffa brudparets alla tillbehör
 • Gör ett program över allt som händer på bröllopsdagen
 • Utse någon som ansvarar för det praktiska
 • Sök hindersprövning
2 månader innan:
 • Beställ ringar - Varit och pratat med gulsmeden om egen design
 • Tala med kantor och präst och bestäm musik till vigseln 
 • Boka musik till festen - R ska bara ringa
 • Prova ut och köp underkläder och skor
 • Börja fundera på bordsplacering
 • Skriv ner önskelista till gästerna
 • Ordna vigselprogram, festprogram, menykort och bordsplaceringskort
 • "Preliminärboka" bordsplaceringen
 • Bekräfta alla bokningar
1 månader innan:
 • Träffa prästen för vigselsamtal och genomgång av vigselakten
 • Förbered ev. nytt pass för bröllopsresan
 • Informera festarrangör om antalet gäster 
 • Gå in skorna
 • Träffa frisören för genomgång och provuppsättning
3-1 veckor innan:
 • Prova klädseln en sista gång för eventuella ändringar
 • Gör provuppsättning hos frisören
 • Hämta vigselringarna
 • Gör ansiktsbehandling
 • Spika bordsplaceringen
 • Boka bröllopsannons
 • Ordna presenter till tärnor, marskalkar och övriga hjälpsamma
 • Genrep med präst och brudfölje i kyrkan
Dagen innan:
 • Hämta hyrd klädsel
 • Lämna klädseln där ni skall göra er i ordning på bröllopsdagen.
 • Om brudens hår skall sättas upp på bröllopsdagen bör det tvättas på kvällen innan, använd ej balsam.
 • Lägg er tidigt
Bröllopsdagen:
 • Ät en stadig frukost
 • Duscha och ta på en helknäppt skjorta eller blus
 • Hämta blommor
 • Åk till frisören/salongen och bli iordninggjord
 • Ät en lätt lunch
 • Fotografering
 • Vigsel
Dagen efter:
 • Se till att någon lämnar igen det som är hyrt

En runda på stan

Kom precis in från en runda på stan, planen var att kolla på vigselring samt kolla med några konditorier gällande bröllopstårta..ja och som vanligt skulle jag till bibiloteket och hämta en bok :p

Först av allt gick vi till Molins, där jag köpte min förlovningsring och dom är så otroligt söta. Om det är någon Kalmarit som läser detta kan jag verkligen rekommendera dom! Jag är ute efter en alliansring med diamanter (0,03 stora) runt halva ringen för att matcha förlovningsringen, vi kollade igenom det dom hade men hittade ingenting som var det jag var ute efter - så istället ritade vi lite och konstaterade vad jag var ute efter.
Hon skulle lämna det vidare till deras guldsmeder som skulle räkna på saken för att se hur mycket de skulle kosta att designa en egen - hihi spännande!

Sen gick vi till två andra smyckesbutiker men fanns inget där heller, hittade en som var superfin men var inte 100% med förlovningsringen. Hoppas på ett bra pris från Molins helt enkelt!

Bröllopstårtorna gick inte alls, ena stället hade nya ägare så dom skickade oss till ett annat konditori. Sen var vi på ett annat och där skulle vi komma tillbaka en annan dag innan 12 för konditorerna ville ta hand om alla bröllopstårtor själva, så får bli en annan dag :)

När det gäller tårtan vill jag gärna ha en vit tårta med massa blommor på! Vi får se vad konditorn säger när vi är där nästa gång. Ska till friskis imorgon förmiddag så kan åka förbi konditoriet innan dess kanske :)

Fina tårtor:


Frisyr

Det här med att besluta hur håret ska se ut på den stora dagen. Jag har ingen bild i huvudet om hur jag kan tänka mig se ut, vet att jag gärna vill ha på mig mormors brudkrona..en riktig prinsesskrona i silver som är så otroligt fin!

Jag tror jag vill ha någonting elegant, uppsatt men ändå utsläppt. Mitt hår håller inte lockar särskilt bra, annars hade jag nog velat ha de lockigt och lite lätt uppsatt för att stötta kronan. ÅH det är inte lätt det här!!!!!

Några inspirerande bilder:

Denna är min absoluta favorit..därför får ni ett gäng bilder av den!

 


Pretty shoes

Att jag vill ha speciella skor är redan bestämt, inga tråkiga vita här inte! Eller så känner jag iaf just nu, vem vet vad jag kan tycka om 6 månader :p

Vill gärna ha ett par i färg..men sen stötte jag på en bild på dom här glittriga skorna - Glamour!!! Love them!

Manolo Blahnik, Jimmy Choo - kan någon snälla ge mig 10.000:- för att köpa ett par skor? Snälla söta!


Total förvirring

Känns som alla inlägg på denna blogg just nu handlar om hur förvirrad jag är, att jag inte kan fatta beslut och att vi inte vet vart vi ska ha bröllopet. Det reflekterar verkligheten väldigt bra! :p

Men hur som har jag känt efter och Skansen på Öland känns riktigt rätt! Jag tror allt det blir en bokning, ja om älsklingen håller med och det gör han om han inte ändras sig!

Inatt kunde jag dock INTE somna, ramlade över en bild som satte en knasig idé i mitt huvud och sen var det KÖRT! Låg och funderade, tänkte och planerade. Älskligen uppskattade inte idéen och jag tror den blev skrotad..oh well..jag tyckte om den.

Nu ska jag fortsätta att söka inspiration till bordsdekorationerna. Vi håller det nog simpelt med lite ljus och min nya idé är att ha typ lägre krukor med blommor i istället för en bukett. Frågan är vilka blommor som är passande i början av Augusti?

Förvirringen forstätter med destination blommor!RSS 2.0