Fler uppdateringar?

Tänkte bara tipsa om att ni även hittar på Twitter samt Instragram där ni får ännu fler bröllopsuppdateringar..brukar lägga upp bilder på mitt pyssel och vad jag har för mig. Tog precis en bild på mina brudskor som jag precis "skapade". Så fina och jag är så nöjd *happy dance*

Mitt twitterflöde finner ni här nere till vänster och brukar ofta länka mina bilder på Instragram på Twitter så där får ni två flugor i en smäll. Jag har blivit totalt Instagramberoende så stalk me ;)

Twitter: LifeByJojo
Instagram: JojoAug

Mina brudskor, 157:- kostade dom totalt

Efternamn

Några veckor sedan skickade vi in till PRV om byte av efternamn, vi prioriterade 3 namn och höll tummarna. Nu i veckan skickade dom att alternativ nr 2 kommun kungöras 2 maj. Alltså fick vi inte det namnet vi helst ville ha..men namnet som kungörs är namnet som vi länge hade som etta så gör inte jättemycket.

Vi kombinerade våra efternamn och hade två alternativ som började på A och ett på N. Det blev N!
Ni får veta namnet efter vigseln, lite hemlisar måste man ju ha!

Nu ska jag cykla in till stan och förhoppningsvis köpa mina brudskor, tänkte pyssla med dom ikväll :)


Fotografering

Åhhh jag sitter och kollar på en drös vackra bröllopsbiler, helt fantastiskt vad man kan göra! Fotograferingen är en av dom absolut viktigaste saken vid bröllop enligt mig, det är det man har kvar när det hela är över och är ett perfekt tillfälle att låta fantastin löpa amok.

Jag vill ha humoristiska bilder, vackra bilder, traditionella bilder, lustiga bilder.. alltså Richard och Johanna bilder ;) Tur vi har världens bästa Josefina som ska lyckas få ihop det hela till ett fungerande koncept!

Känner mig lätt schitzofren då jag gillar ALLT och lite till..





















Alla bilder från stylemepretty.com

Maaaammmmmaaa..och Askungen!

Askungen har den mest fantastiska klänningen..ni vet den rosa som djuren syr? (den vita är såklart också ffffiiiiiinnnn..kanske skulle vara min bröllopsklänning, nej orka byta).

Här sen ni den underbara klänningen..

Jag har drömt om den klänningen sedan jag var liten och tydligen har min mamma lovat min att hon ska sy en sådan klänning till mig! När detta kommer ske har aldrig konstaterats men eftersom jag ska ha barnkalas när jag fyller 25 år kanske det kan vara ett bra tillfälle! Haha vi får la se :p

Alla Disneyprinsessorna :) Jag tycker mest om Askungen, Belle och Ariel!

Den här bilden finns med i boken vi läste som små..mycket fin!


Men Askungens klänning finns i många olika versioner..alla är inte i tyg




Försäkringar

En sak jag har major ångest över är min förlovningsring som inte har någon extra försäkring, magsårvarning om något skulle hända med den! Den var väldigt dyr och känns ju idiotiskt att jag inte försäkrat den. Vet att många ringar kommer med försäkring men det gjorde inte min..

Har ni försäkring på er ring?

I så fall vilken har ni? Vi har Folksam som hemförsäkring och måste ändå uppdatera den så allrisk ingår så ska nog lägga till en värdesaksförsäkring också för att vara på den säkra sidan. Har en annan ring också men använder den inte för tillfället men ska nog försäkra den också..bara för att.

Några tips från någon kunnig?


Blommor blommor blommor

Jag var helt säker på att jag ville ha en massa pioner, vackra stora rosa pioner - men nu vet jag inte längre! Åhh det är ju så fint så fint :)

Blommorna är ju en jättestor del av bröllopet och sätter, enligt mig, stilen på bröllope. Har hittat massor massor massor av vackra brudbuketter och kan omöjligt välja vilken jag tycker är vackrast. Vill ha en romantisk bukett som inte känns stram utan mer mysig..haha spännande va?

Nu när jag söker efter brudbuketter hittar jag ju såklart bara massa med pioner, herregud jag behöver åka på wedding rehab :p

Älskar kombinationen av rosa, grönt och cremevit, så vackert!

En tygbukett med smycken, så häftigt men jag skulle nog inte kunna göra en lika fin


En fin bukett..så söt!


LOVE it!


Min nya absoluta favoritbukett, jag älskar den..den är underbar!!!


Denna bukett har allt jag är ute efter, men i fel färger

Piffiga skor

Beslutet är taget - jag ska ha platta skor! Då kommer jag kunna njuta av dagen :) Tänkte köpa ett par ljusrosa ballerinaskor från H&M i satin för 99:- och sedan piffa till dom så dom blir lite mer bröllopsaktiga.

Ska köpa spännen och limma fast på skorna också, finns ju massa hårklämmor på H&M för ingenting som är jättefina. Beställer man skorna online får man dom ju billigare också. Totalt blir det max 150:- för dom blivande skorna vilket vår budget uppskattar!

Skor 99:- H&M


Hårklämmor 29.50:-

Större hårklämma 29.90:-/st

Lite finare clip från Etsy, 125:- borde inte vara så svåra att göra själv :)


Vinnaren tandblekning!

Igår avslutades tävlingen där ni kunde vinna tandblekning från Dentway!

Det var 7 personer med och tävlade varav 2 hade dubbla lotter, för att vara rättvis använde jag mig av Random.org som slumpvis lottar fram ett nummer mellan 1-9.

Den som vann hade nr 4 och det var....Thea!

Stort grattis och hoppas du får fina tänder :)

För er andra har Dentway ett erbjudande just nu då ett paket tandblekning kostar 495:- istället för 895:-

Dryck på festen

Det här med inköp av vin och sprit är inte de lättaste men åh så mycket man sparar! Vi kommer själva köpa alkoholen till festen och behöver mousserande till brudskålen, vitt vin till förrätt, rött vin till varmrätt, avec till tårtan och sprit till baren. Ölen och cidern får vi sponsrat :)

Vi funderar på en resa till Tyskland för att spara pengar och har hittat en bussresa som kostar 638:-/person från Kalmar till Puttgarden och då får man ta med 100 kg per person. Det skulle kosta 2400:- att åka bil samma väg med färga etc. Vi räknade ut att det vi behöver kommer väga 150 kg totalt och då räknade vi högt. Ska bland annat ha 25 boxar vin, 20 flaskor mousserande och 21 liter sprit - mums!

Funderar på dessa viner, tror ni det blir bra?
Chapel Hill Mousserande vin till brudskål, 56:-

Förrätt Gato Negro 3 liter, 98:-
Förrätten kommer troligtvis vara någonting med fisk/sallad

Varmrätt Gato Negro 3 liter, 98:-
Varmrätten består av buffé

Glöm inte bort tävlingen!

Det känns som ingen har tävlat - över 200 besökare per dag men ingen som tävlar?

Människor vad är det med er? :p

Ni kan tävla fram tills imorgon 23.59 så missa inte er chans att vinna gratis tandblekning!!


Massa fixande

Vill göra så mycket som möjligt nu innan bröllopspaniken attackerar, det är ju mycket som man kan göra innan OSA gått ut. Igår satt jag och stansade och delade våra inbjudningar så idag ska vi in till stan och köpa band samt kolla efter en stämpel så vi kan göra klart inbjudningarna. Har beställt cellofankuvert också som inbjudningarna kommer skickas i..

Ni får se inbjudningarna när dom är klara, eftersom vissa gäster besöker bloggen vill jag ju inte avslöja något innan.

Ikväll kommer Torsdagsbrudarna på besök och det står pyssel på schemat..och kanelbullar! Tänkte försöka mig på att göra Pom Poms i silkespapper så vi får se hur det går, blir det inge vidare tänker jag nog beställa rislyktor. Sen ska vi shoppa ljus som ska stå på borden, dom ska dekoreras fint med band så blir ett besök på Ikea också :)

Älskar att pyssla men fantastin hänger inte alltid med, finns så mycket man kan göra..

Mycket fin dukning..I like it!


Perfekta tärnklänningen?

Åh jag är så suuuuuur (okej irriterad) på H&M!!!

Fick hem nya katalogen idag och hittade den PERFEKTA tärnklänning, så snygg, i rätt färg och har allt jag var ute efter + att den kostade 499:- vilket jag tror tärnorna skulle uppskattat.

Självklart är den totalt slutsåld!!!!!!
Måste till stan imorgon och kolla om den finns i butik..åh den vore perfekt :)

I löve it!


Skrivit ut inbjudningskorten

Den jättefina stansen jag köpte (med Thea) här om dagen fungerade inte på pappret vi hade hemma. Vi hade ju tänkt återanvända de inbjudningskorten vi redan beställt som var feltryckta meeen nu blev det inte så då det var för tjockt. Är lite orolig att dom inte ska fungera på placeringskorten vi beställde heller...åhh då blir jag ledsen!!!!

Hur som fick vi göra en ny plan och jag är såååå jäkla nöjd med hur dom ser/kommer se ut. Dom kommer bli piffiga..rosa..ha rosetter och allmänt girlie! Nice nice nice! Självklart har Richard också haft en talan och han gillar dom också..

Ni kan få en sneakpeak senare om ni vill?

Tips ballerinaskor?

Jag letar efter ett par bekväma och billiga ballerinaskor att använda som bröllopsskor!
H&M´s klassiska 199:- fungerar inte så behöver tips om andra...vart köpte du dina allra bekvämaste ballerinaskor?

Planen är att pimpa dom lite med shoe clips så dom får gärna vara vita eller rosa.

Någon som äger dessa från H&M - är dom bekväma?
Kanske inte så passande utomhus på gräs, vad tror ni?

Shopping!

Var inne i stan med söta Thea i eftermiddags, vi åkte Kalmar runt några gånger kändes det som.

Först åkte vi för att kolla underkläder på Change men dom hade inte rätt storlek så då gick vi 20 meter till Lindex. Får allt bli deras bh för 179:- om jag inte får jobb, den blir nog bra ändå. Sen åkte vi till Baronen och kollade pysselsaker till trycksakerna vi ska fixa ihop. Köpte en stans där som är superfin men dyr så jag och Thea ska dela på den.

Sen gick vi och hälsade på Theas vigselring och där hittade jag fina och billiga smycken, halsband och örhängen för under 200kr!!!!! Peeeeerfect!!! Dom är superfina och jag älskar halsbandet..ska fundera lite på örhängena då jag inte är 100 % säker på dom. Var dessutom - 20% så jag kan rekommendera Hallbergs Guld.

Nu ska jag bara hitta tiara, kollade på en potentiell i Bröllopsbutiken för 350:- men den är från Kina så då köper jag dom hellre via Ebay, samma sak ju!

Stansen vi köpte, kommer användas till mycket!


Snyggt under

Något som är viktigt för att brudklänningen ska sitta snyggt är underkläderna! Visst är det roligt med snygga underkläder och alla vill väl känna sig tipptopp på sin stora dag. Jag funderade på att ha något shapingplagg på mig för att trycka in "fluffet" men har inte hittat passande än..jag kände mig mest sjukt osexig och att brösten åkte ner till knäna när jag provade en shapingklänning.

Min plan är att ha bekväma underkläder, bh + trosor, under klänningen för att senare byta om lite snabbt på kvällen.
På Lindex där hittade jag en multibh för 179:- och 69:- för ett par trosor. Min brudklänning håller allt på plats rätt bra så det ska nog gå vägen.

På kvällen har jag kollat efter underkläder på Change som just nu har köpt två set och få det billigaste på köpet. Måste besöka butiken och kolla vilka bhar det gäller :)

Någon som har tips på bra underkläder som inte kostar skjortan?

Ultimate Strapless Bra från Wonderbra 549:-

Multifunktions Bh från Lindex 179:-

Osexig hipstertrosa 69,50:- från Lindex

Patricia från Change 599,95 :-


1 år som förlovade

Idag har jag och älsklingen varit förlovade i ett år, är helt crazy hur snabbt tiden går när man har kul!

Detta betyder ju också att jag planerat vårt bröllop i ett år och att bloggen är ett år - haha det skulle man inte kunna tro!!! Men det har varit ett riktigt roligt år och nu börjar jag verkligen längta tills dagen vi ska gifta oss. 4 Augusti skynda skynda :)

Älsklingen kom hem med en blomma tidigare, haha vi samlar på dessa blommor.

Den vackra ringen som suttit på mitt finger i ett år..snart får det två kompisar!

Tävling - Vinn tandblekning!

Som ett tack till alla ni trogna läsare tycker jag att ni är värda en tävling!

Priset kommer från Dentway och är deras Regular Start-behandling värd 895:- som tar bort missfärgningar och bleker tänderna. Perfekt om du ska gifta dig eller känner för att piffa till tänderna lite extra inför sommaren. Jag har inte börjat min behandling men ska göra det om några veckor tror jag - har alltid velat bleka mina tänder så ska bli kul att testa.

Hur kan du vinna?
1. Skriv en kommentar och ge mig ditt bästa skönhetstips
2. Gilla Dentways facebooksida
3. Dubbla din vinstchans genom att skriva ett blogginlägg där du länkar till tävlingen! Glöm inte att länka till inlägget i din kommentar :)

Tävlingen slutar söndag 22 April klockan 23.59.

Vinnaren kommer att presenteras under måndagskvällen och måste höra av sig med kontaktuppgifter inom 3 dagar, annars dras en ny vinnare!

Köpt underkjol

Idag har jag äntligen beställt en underkjol, blev en från Ebay då de är så galet mycket billigare. När jag provade min klänning hos Lilly hade jag på mig deras underkjol med tre lager tyll för 1295:- om jag inte minns del. Men jag ville ha en med ringar för att få mer luft + mer fluff och hittade bara Nixa´s för 800:- och det tyckte jag också var väl mycket..

Har därför kollat på Ebay där det finns underkjolar från ca 150:-, då har man råd att beställa en och fungerar inte den beställa en annan. Men hittade en fin kjol med tre ringar som är täckta av två lager tyll över och ett lager typ under ringarna, bästa är att man kan ta bort ringarna/justera dem. Yay!

Den kostade 280:- ink frakt vilket jag hoppas den ska vara värd. Säljaren (angelsbridal) har 99,6% positiv feedback och alla har varit nöjda som köpt kjolen :) Ska kolla inom 10 dagar så får vi se..

Förhoppningsvis underkjolen jag kommer använda på bröllopsdagen :)

Imorgon händer något kul

Imorgon tänkte jag lägga upp en tävling så glöm inte bort att besöka bloggen i helgen för din chans att vinna
...ja vad är det ni kan vinna? Några gissningar?

Välkommen tillbaka alla tävlingssugna ;)

Bröllopsbabbel

Har haft besök av Thea, my fellow Kalmarbrud, för en massa babbel + fika + middag! Vi är lite knäppa så fungerar bra ihop samtidigt som vi pratar en massa bröllop, hur vi vill göra..men vad man kan göra..vad våra män vill göra..men vad vi kommer göra :p Ja ni förstår!

Imorgon ska vi hem till sötaste Linda för mer bröllopsbabbel i vår lilla torsdagsklubb "Torsdagsbrudar". Så himla kul att träffa nytt folk som är lika beroende och uppe bland bröllopsmolnen som en själv.. ;)

Babbel babbel babbel borde vara bubbel bubbel bubbel!


Nya inbjudningskort

Vi hade ju beställt fina inbjudningskort från Vistaprint men det står ju som sagt fel festlokal på dom så nu har jag bestämt mig för att hiva dom - ut genom fönstret ska dom. Haha 600:- åt helvete men jag lägger helre lite mer pengar på snygga inbjudningskort som jag tycker om än snålar och är missnöjd! Skulle ändå gjort "omslag" till dom beställda korten så det kommer bli ca 100:- dyrare att göra helt nya, inte så farligt :)

Köpte lite material idag så har suttit och provat mig fram lite för att se vad som blir fint, känner mig nöjd nu så imorgon ska jag förhoppningsvis köpa en puncher/stans som ska användas och även hitta tjockare papper. Åh det kommer bli sååååå fint!!!!!

Måste ta och beställa en stämpel bara..hoppas det inte tar allt för lång tid att få hem den :)

Några fina inbjudningskort

Glad påsk

Vill bara önska er en Glad Påsk!!

Hoppas ni får en riktigt härlig dag, ät mycket godis och ta en promenad så ni inte fastnar i soffan! ;)


Inbjudningskort..suck

Vi beställde std, inbjudningskort och informationskort några månader sedan, problemet är ju att vi bytt lokal sedan dess och självklart står lokalen skriven på inbjudan - hej huvudvärk!! Frågan är nu vad vi ska hitta på med inbjudningarna nu för det kan ju inte stå fel namn..

Alt 1. Klippa av korten så vi tar bort nedersta delen där det står namnet på lokalen, sen pyssla ihop ett omslag.
Alt 2. Gör nya inbjudningskort själva där vi skriver ut festlokalens namn, sen pyssla ihop ett omslag.

Om någon vet någon bra sida/blogg med diy-inbjudningskort tar jag gärna emot alla tips. Min hjärna står lite still för tillfället och inbjudningarna ska ut i slutet av april.

Åhhhh det är inte lätt att bestämma sig för hur inbjudningskorten ska se ut..


Ny frisör

I slutet av förra veckan var jag och Thea i stan och jag skulle boka smink + hår till mina tärnor och mamma. Frisören skulle höra av sig i början av veckan då alla inte lagt sig semester och dom visste inte om dom hade möjlighet att fixa håret på oss alla 5. Dom har fortfarande inte hört av sig så jag tröttnade på att vänta och tog en till runda på stan för att hitta en ny frisör. Om man inte tar sig tiden att ringa tillbaka antar jag att dom inte behöver fler kunder..

Gick förbi ett antal frisörer, herregud vissa är ett skämt :p Slutade på Bergfeltds där dom var riktigt professionella, erbjöd olika priser beroende på kundens hår (vilket inte många andra gjorde), vi kunde vara ensamma på deras övervåning och dom kallade in precis så många frisörer som behövdes! SERVICE :)

Gjorde en preliminärbokning på direkten!

Blir dock lite dyrare men de får jag ta. Min uppsättning skulle kosta 1400-1500:-, konsultation 250:- och påklädnad 300:-. Tärnornas kostade 450-950:- så det är billigare än förra frisören. Dom kunde även sminka så eventuellt får dom fixa det men Parelle verkar vara så duktiga så kör nog på dom!


En perfekt kombination

Jag har länge varit sugen på en resa till Dubai, vet inte riktigt varför men verkar vara en häftig destination..med underbar shopping :)

På Vings hemsida fick jag en uppenbarelse - kombinationen Maldiverna och Dubai! Det bästa av båda världar eftersom jag ville åka till Maldiverna för sol och bad medan Richard ville till Atlantis (det maffiga hotellet som finns på Bahamas och Dubai). Perfekt att börja med 1-1,5 vecka på en honeymoon resort på Maldiverna följt av några dagars shopping i Dubai. Lär ju inte vara billigt men man har bara en bröllopsresa ;)

Någon som har tips på boende på Maldiverna eller Dubai?


Underkjol?

Sitter och kollar underkjolar, det tråkigaste som finns men ack så viktigt. Den jag provade min klänning med var en i tyll med 3 lager - dock tror jag det blir både för varmt och jobbigt så letar efter en med ringar.

Min klänning har ett fall liknande detta och under är dom underkjolarna jag kikat på.
Vilken underkjol hade ni valt?

Två ringar från Nixa 800:- (finns för runt 400:- second hand)

Tre ringar + tre lager 250:- ink frakt via Ebay


Tre ringar, via Ebay 179:- ink frakt

Fina frisyrer du kan göra själv

Finns många jättefina frisyrer som man kan göra själv hemma, tutorials på YouTube är det bästa sättet att lära sig. Där finns det jättemånga duktiga tjejer som visar steg för steg hur man ska göra och vad som behövs.

Här är några tutorials på frisyrer som passar vid bröllop och fest eller om du känner för att piffa till vardagen.









Nu nu nu..

Jag vill gifta mig nu nu nu..men det är flera månader kvar..fyra månader :(

Men är ju en del kvar att göra så det är ju positivt att det faktiskt fortfarandet finns gott om tid innan the big day.




RSS 2.0