Vilken dag!

Det har varit en riktigt produktiv dag på bröllopsfronten, wow så mycket vi klämde in :) Känns som en sten eller 4 lättade från mina axlar.
 
- Bokat tid för konsultation av hår + klippning och slingning
- Bokat tid för provsminkning
- Bokat tid att göra naglarna (både för mig och Thea)
- Beställde papper, till festprogram och vigselprogram. Dom hade inte tillräckligt hemma men kommer inom 2 veckor max.
- Köpt armband till tärnorna
- Hämtat ut vigselringarna
 
Ringarna blev såååå fina och dom fick med allting som vi ville + den symbol jag ville ha som det inte fanns någon mall för. Dom gjorde det för hand och man blir ju lite osäker när dom ska göra något nytt. Men superfint och gratis var det. Ska lämna in min förlovningsring typ fredagen innan bröllopet för putsning.
 
När jag kom hem gjorde jag klart ljusen som ska stå på borden, alla 32 är nu klara med fint band runt. Blev nästan klar med gästboken också men måste beställa en sak från Panduro innan jag kan göra klart den. Har fixat med festprogrammen också men dom är inte 100% klara. 

Pysslande och en riktigt bröllopsdag

Det fungerar aldrig att logga in via telefonen..därför får ni så lite bilder :(
 
Har suttit och pysslat lite nu på morgonen, köpte ljus i torsdags och nu har jag limmat på band för att dekorera dom lite. Det blev supersnyggt och jag är riktigt nöjd.
 
Ska fortsätta med bröllopsfixandet idag och besöka svärföräldrarna som har en fungerande skrivare. Ska skriva ut festprogram och vigselprogram för att se om layouten fungerar eller vad jag ska hitta på. Sen blir det en tur till stan för att shoppa mer papper, kolla slipsar till marshalkarna, armband till tärnorna och boka konsultationer.
 
Ska boka tid för provsminkning och hårkonsultation också (och slingning - YAAAY). Vill prata med frisören om dom tycker jag ska beställa löshår också..vill ju ha långt hår på bröllopet och mitt är inte särskilt långt nu...
 
 

Planeringsmöte nr 3

I måndags efter jobbet hade vi möte med Partykompaniet, det tredje mötet och förhoppningsvis det sista :p Vi gick igenom hela arrangemanget och frågade alla frågor + fick alla prisuppgifter som vi väntat på sedan förra mötet. Men nu känns det som vi har läget under kontroll :) Äntligen!!!!
 
Alla prisuppgifter finns i budgeten så nu vet vi vad bröllopet kommer kosta..massa pengar men det är det värt! Kommer bli en fantastisk dag och jag hoppas att gästerna kommer ha riktigt skoj.
 
Våra funderingar just nu gäller främst förrätt - Yay! eller Nej!
Vi gick igenom Partykompaniets menyer, Kallskänkens menyer + att Jonas kollade med kocken vad han gjorde för förrätter och jag tycker inte om någonting av det. Och vill ju inte servera någonting som vi själva inte tycker om. Så just nu ser det ut som vi kommer servera snittar och buffé följt av tårta, snacks och vickning.
 
Är det ett bra upplägg med maten?
 

Pinspiration

Det finns väldigt mycket inspiration online och i början av bröllopsplaneringen hade jag en pärm där jag klistrade in alla fina och inspirerande bilder jag hittade. Sen gick jag över till att spara bilderna på datorn...

Men på senaste tiden har jag gått online och använder mig uteslutande av Pinterest!! En underbar sida jag tar för givet alla hört talas om, men man gör iaf inspirationstavlor online. Jag är en newbie men finns ju huuuuuur mycket som helst online och detta är det perfekta sättet att spara inspirationen...och andra kan gå in och se vad du gillar :)

Jag har bland annat en inspirtionstavla med Skönhet, Bröllopsidéer och Bröllopsfoton.

Vill ni kika på mina boards? Besök: http://pinterest.com/augustesen/


Pyssel

Åhhhh var hemma och fikade hos Linda ikväll och mitt mål var att låna med mig en rolig sax av henne för att pyssla. Tror ni att jag fick med saxen hem?
NEJ!!!!

Jag hade tänkt fixa med våra placeringskort i helgen men antar att det inte blir så :p Ska be henne ta med den då jag vet hon ska in till stan i helgen. Då kan jag fixa placeringskorten på söndag..ska flirta lite med svärmor om hon kan skriva alla namnen! Jag har en värdelös handstil :( Mamma skriver superfint men hon är så långt bort.

Annars har jag fixat lite med festprogrammen, men ska det vara liggande eller stående? Who knows? Ska nog ta och köpa våra ljus också och fixa till dom, måste bara bestämma vilka vi ska ha :p Och fundera lite mer ordentligt på bordsplaceringen!!! Åh beslut beslut beslut!

Hur går ert planerande?

Smart bordsplacering :)


OSA

Idag 16 juni är sista OSA-datumet och vi har nästan hört av allihoppa. Jag har en kompis som inte hört av sig så tar för givet att hon inte kommer och Richard har en kompis som inte hört av sig som tidigare sagt att hon ser fram emot det.

Men man vet ju aldrig, har haft 4 pers som tidigare sagt att dom ser fram emot bröllopet som nu tydligen inte kan komma. Thats life och bröllopet kommer bli underbart ändå med vår fantastiska familj och vänner som kan delta. Ni är fantastiska allihoppa :)

Nu vet vi hur många som kommer (några tveksamheter finns alltid med ledigheter och liknande) men i stort vet har vi (jag) koll på läget vilket känns fint!




Jobbigt värre

Hej hopp bloggen..hoppas ni inte känner er bortglömda era små stackare ;) Har jobbat lite i veckan och inte tänk så mycket på bröllopet alls så därför det varit tyst. Ska jobba mån-tors nästa vecka också..yay pengar (till bröllopet såklart).

För övrigt väntar jag på en offert och information från cateringföretaget men känns som vi blivit väldigt bortprioriterade och fy så irriterad jag börjar bli igen. Jag är mycket medveten om att jag är krävande men jag tycker att jag har rätten att vara det eftersom vi betalar för det. Nej företag som inte tar sina kunder på allvar är värdelöst..men haha vi ska inte byta lokal igen för jag gillar Villa Solbacken :)

Ingen stress än men vi måste veta hur mycket pengar vi måste skrapa ihop, men dom kanske inte vill ha betalt? Kanske där det ligger :p Haha vi hoppas på det!

Money money money..

Morgongåva

Jag har kommit på vad jag ska ge richard i morgongåva..den är dock egentligen till oss båda. Åh det kommer bli superbra :) Excited!!!

Kommer ni ge varandra morgongåvor..vad kommer du ge bort?


Mini-moon

Eftersom båda jag och älsklingen söker jobb kan vi ju inte boka en bröllopsresa, dels för vi inte vet hur mycket pengar vi kan lägga på resan + att vi inte vet när vi får jobb och om man kan få semester. Jobbigt att boka en resa och sen inte kunna åka..*Buuu*

Jag har ett sommarvikariat på 3 veckor på en arbetsplats där jag vikarierade två somrar sedan, vet inte exakt när men troligtvis mitten av juli-första veckan i augusti. Hade varit riktigt trevligt att åka iväg i Juli någongång för en veckas avslappning men då lär vi båda jobba så man kanske skulle åka någonstans i mitten/slutet av augusti???

Den riktiga smekmånaden/bröllopsresan blir i vinter någongång till något exotiskt ställe (längtar redan nu) :)

Men vart kan man åka mitten/slutet av augusti...Turkiet? Grekland?

Ska ni på bröllopsresa direkt eller bröllopet? Oavsett vad vart ska ni?

Update vikt

Jag måste skryta...känner att jag har att rätt att göra det ;)

Har gått ner 20 kg sedan januari förra året och 10 kg från januari i år!!!!!! AWESOME!!!!!

Sexy bride here I come!


Förhoppningsvis undviker vi det här.. :)

Möhippa?

Sommaren består av några möhippor och jag har ju aldrig varit på någon så är lite klurigt att komma på vad man ska hitta på för roligheter. Aktiviteterna är redan bestämda men behöver komma på saker att hitta på mellan de olika aktiviteterna - dom man kan göra under dödtiden alltså :)

Behöver tips på lekar, uppdrag och knasigheter!

Vad är det roligaste du gjort på en möhippa? Kom med tips :)


Gravering av ringar

Nu har jag och älsklingen precis varit i stan och lämnat in våra vigselringar hos Molins Guld & Silver. Jag kommer ju ha två ringar som är väldigt tunna (2mm breda) så var osäker med hur mycket man kunda gravera men det var absolut inget problem..dom löser allt :)

Richards ring: Johanna 14/4-2011 4/8-2012
Johanna ring 1: Richard ♥ 4/8 - 2012
Johanna ring 2: J ∞∞ R 4/8 - 2012

Vi får tillbaka dom om en vecka max. Ville lämna in dom i tid så det inte blir semestertider och guldsmederna förvinner + skönt att checka av ytterligare en sak. Stort + att det är gratis också :) Förlovningsringen ska jag lämna in någon dag innan bröllopet för putsning också.

Världens finaste klänning

Hur snygg är inte denna klänning?

Hittade den på Ebay för 109 dollar and I love it..

Perfekt att byta om till framåt kvällskvisten!

Frisyrer

I början av bröllopsplanerandet var jag säker på att jag ville ha en hög uppsättning men nu går jag allt mer mot en mer utsläppt frisyr. Inte lätt att bestämma sig.. Jag har bara fått håret uppsatt en gång och då var det bara på en mässa så dom gjorde något lite snabbt. Nej vi hade ingen grym bal varken i högstadiet eller gymnasiet :(

Men vill inte ha det för utsläppt då mitt hår är väldigt tjockt och då kommer jag svettas som en gris. Klänningen är stor och tung nog så kommer börja svettas hur som :p

En favorit, så jäkla snygg men vill ha luggen som bilden nedan..

Väldigt fin och jag är inne på något liknande..


Så söt och romantisk uppättning


Hur är det med bröllopsformen?

70 % av alla brudar säger att dom ska gå ner i vikt inför sitt bröllop..går/gick du ner i vikt inför er stora dag?

Jag sa att jag skulle gå ner 20 kg inför bröllopet, welll så bra har det ju inte riktigt gått om man säger så men jag kämpar vidare. Har gått ner 7 kg hitills men är ju 2 månader kvar och då ska jag ner 10 kg är målet. Vi får se hur det går men jag tränar på för fullt och försöker skärpa mig med maten..

Tränar 6 dagar i veckan på ett eller annat sätt. Hela våren har jag kört minst 3 Indoor Walking pass, 1 cirkelgym, något till ledarlett + 2 pass i gymmet själv. Det har blivit 80 % kondition och 20 % styrketräning eftersom jag vill fokusera på att gå ner i vikt men samtidigt inte tappa mina muskler. Hihi kan avslöja att jag faktiskt byggt en hel del muskler som man ser genom fettet på sina ställen. Främst armar då jag fokuserat på dom :)

Mitt andra hem aka Friskis & Svettis Kalmar

Hur gör ni för att komma i form inför bröllopet?
Tränar ni, äter ni på ett speciellt sätt eller är du nöjd precis som du är?

Bleka tänderna

Fick hem ett tandblekningskit några månader sedan som jag ska sparar tills närmare bröllopet!

Det står att det tar 1-3 veckor att uppnå resultat så tror jag ska börja bleka dom typ andra veckan i Juli :p

Är det någon som testat att bleka tänderna hemma? Blev det bra?


Något att dricka?

Det går ju åt en heeel del alkohol på bröllop och det är inte alltid det lättaste att räkna på hur mycket som går åt. Det beror ju på vad det är för några gäster, vädret och massa annat oberäkeneligt :p

Vi ska åka till Tyskland för att shoppa vin och sprit, samt eventuellt skumpa. Vet inte riktigt när vi åker för vi kan inte riktigt bestämma oss för hur vi ska åka ner. Hade hittat en perfekt bil med plats för maaassssoooorrr - men när vi kollade upp färjan så går bilen inte som personbil då den är över 6 meter. Surt, mycket surt, eftersom det blev 1000:- dyrare med den bilen.

Sen har vi kollat på att ta en bussresa ner vilket skulle vara mycket billigare än om vi kör ner själva. Men skulle bara bli lite billigare om vi delar bil med ett annat brudpar vilket var tanken. Oh issues! Vore trevligt att hitta en större bil som är under 6 meter alltså :p


Hur mycket tänkte vi då köpa till våra ca 60 gäster?
Middag:
Vitt vin - 4 boxar (12 liter) till förrätten
Rött vin - 10 boxar (30 liter) till buffé
Avec - 1 flaska Whiskey, 1 flaska Baileys och 1 flaska Cognac

Baren:

Vitt vin - 2 boxar (6 liter)
Rosé vin - 3 boxar (9 liter)
Rött vin - 2 boxar (6 liter)
Vodka - 2 boxar (6 liter)
Gin - 2 boxar (4 liter)
Rom - 2 flaskor (1,4 liter)
Razz - 1 flaska (1 liter)
Cointrau - 1 flaska (70 cl)
Öl - 10 plattor
Cider - 10 plattor

Hur mycket kommer ni köpa? Eller hur mycket gick det åt?



RSS 2.0