Recension bröllopsbutiker

Idag har jag och Frida tagit en ganska rejäl runda på stan på jakt efter trevliga, välorganiserade bröllopsbutiker med snygga klänningar. Träffades vid 11 och var klara vid 15.45 efter att ha besökt 7 stycken bröllopsbutiker.

Bröllopsbutiken: Inga fina klänningar, personalen var inte särskilt serviceminded
KiK: Fantastisk personal, inget stort utbud men söta klänningar
Bröllopskällan: Helt okej, inte 100% säker på den, hittade inte mycket snyggt men trevlig personal.
Stockholm Brud och Fest: Inte värt besöket, ignorerade av personalen och skitklänningar!!!
Garamaj: Hemsk butik, hemsk personal och inte värt besöket!!
LILLY: Fantastisk butik och personalen är väldigt hjälpsam och öppna, servicen är hög!!
Högtidskläder: Mycket klänningar..hittade några favoriter, okej personal men VARMT!

Jag ska gå tillbaka och pröva klänningar hos LILLY, KiK, Bröllopskällan och Högtidskläder.

Någon som vet en annan bra butik som är värt ett besök! Är inte ute efter butiker med enbart NIX typ men annars är jag öppen för förslag :)

Next up: Bröllopsbutiker

Imorgon ska jag in till stan tillsammans med världens bästa Frida för att göra ett första besök på några bröllopsbutiker jag hört ska vara bra.

Jag ska inte prova några klänningar utan mest spana in vad det finns för utbud, vart det finns schysst personal och framförallt vart jag INTE ska gå och prova sen när det gäller. Vill inte slösa bort tid i en butik som inte har klänningar jag är intresserad utav eller har personal som inte är serviceminded - det ska ju vara en mysig och "onceinalifetimeupplevelse" att prova bröllopsklänning inte en skräckupplevelse.

Ska bli riiiiiiiktigt roligt att gå runt med min babe, hihi knappast något man gjort förut!

Dessa butiker ska besökas:
Bröllopsbutiken
KiK
Bröllopskällan
Stockholm Brud och Fest
Garamaj
LILY

Återkommer med en recension om de olika butikerna så får vi se vilka vi kommer tillbaka till längre fram, sådär i slutet av Oktober eller i November :)

Kärlek!!!!

Det här med efternamn..

Här om veckan när älsklingen och jag åkte ut på roadtrip i Blekinge kom den stora frågan upp - EFTERNAMN!! Haha han tycker att jag ska byta namn till Nilsson - som råkar vara sverige fjärde mest vanliga efternamn. Skulle jag alltså gå från att vara den enda Johanna Augustesen i landet till att bli Johanna Nilsson nr 551.a i ordningen? I DONT THINK SO!

Jag tycker alltså att Richard kan byta efternamn och joina klanen Augustesen! Diskussionen kommer fortsätta och lär bli rätt intressant eftersom vi båda har väldigt starka viljor. Meeen vi har ju iaf ett gäng månader kvar innan beslutet ska vara fattat och tur är väl det :p

Såklart man vill att hela (kommande) ska ha samma efternamn så jag vet inte hur vi kommer lösa det hela! Vi har inga andra roliga och unika efternamn i släkten vad jag vet..och hitta på ett nytt känns ju faktiskt rätt mobbat :p

Vad tror ni - några tankar?


Allmänt planerande

Det känns skönt att vi iaf konstaterat färgtemat på bröllopet, vi är överrens om hur inbjudningarna kommer se ut (ja färgerna och upplägget iaf), jag vet vilka typ av dekorationer som jag vill ha och funderar på maten.
Jag har några saker på min lista som är prioriterade just nu..

- Boka cateringfirma
- Bestäm inbjudningar och beställ provex från USA (troligtvis)
- Fixa Save the date-kort, ska provtrycka hos pappa och brigitta i helgen tror jag

Sen ska jag ju passa på att kolla in några bröllopsbutiker nu när jag befinner mig uppe i Stockholmsområdet. Ska inte prova utan mest se vilka butiker som har trevlig personal och kan vara värda ett besök när det verkligen gäller och jag ska PROVA klänning.
Det är bra att vara hemma hos mamma, syrran är också här och då är det perfekt att sitta och småprata om bröllopet och planera lite smått. Dom är väldigt bra eftersom älsklingen inte tycker det är såååå fantastiskt kul att snacka bröllop och detaljer.

Hihi mindre än ett år kvar - lääängtar så mycket!

Inbjudningar

Mitt projekt just nu är inbjudningarna - vill inte beställa från Calligraphen då det blir så dyrt och alla har samma i princip, så ska försöka hitta någon leverantör av fina pocketkort/kuvert i fina färger. Visar sig vara svårare än jag tänkt så kanske får släppa den idéen och göra en annan slags inbjudan.

Finns många amerikanska sidor så högst troligt blir det en beställning därifrån, det svåra är ju att man inte direkt har koll på storlekarna då de har andra mått. Inget stort problem men lite förvirring ger det iaf. När Annica var på besök igår satt vi och kollade på olika varianter, olika färger och försökte komma fram till något bra. Men allt hänger på att hitta en butik som A) Har sakerna jag är ute efter B) Skickar skiten till Sverige (går ifs att lösa men lättare så).

Någon som har tips på en pappersbutik online med massa inbjudningssaker?


Kändisinspiration

När kändisar gifter sig har dom ju inte samma tighta budget som oss vanliga arbetare (eller i vårt fall arbetslösa) men man kan alltid söka inspiration och göra egna varianter av deras lyxigheter.

Just nu sitter jag och kollar på "Nick & Vanessa´s Dream Wedding", en serie TLC gjorde där man följer deras förberedelser inför den stora dagen. Vill inte ens fundera på deras budget men mysigt att se hur dom gjorde, beslut som fattas och som sagt sno alla bra idéer. Och man blir så lycklig för dom man ser så mycket kärlek.

Johanna <3 Kärlek!

Här har ni första avsnittet, ni små lovebirds som kan vara intresserade..enjoy!


Temat satt

Nu har vi bestämmt vilka temafärger vi kommer ha på bröllopet!

Känns superskönt och nu kan jag fortsätta att planera lite mer detaljerat när det gäller specifika dekorationer, blommor med mera. Nu kommer jag bo på ebay och alla andra trevliga sidor :)

Färgerna kommer att gå från en ljusljus rosa upp mot rött, majoriteten blir dock rött och fuchsia. Då behöver man inte vara rädd för att beställa fel nyanser.

Jag är så nöjd och det kommer bli crazy snyggt!

Färgtema?

Eftersom jag vill börja beställa saker inför bröllopet är det dags att 100% bestämma oss för vilken temafärg vi ska använda oss av. Jag kan då inte bestämma mig utan velar som aldrig förr!!

Det står mellan två olika teman just nu - Lila vs Fuschia! (eller varför inte rosa och guld - men älsklingen väääägrar)

Vore skönt om vi fattar ett bestlut asap så jag kan sluta tänkta på det, okej vi hade beslutat oss för lila men jag tycker det är en svår färg och då är fuschia lättare. Lila finns det många olika nyanser utav, fuschia finns det bara en utav vilket såklart är en fördel när man ska beställa saker online. Internet är svårt och bilderna återspeglar ju inte alltid verkligheten och man vill ju inte beställa en sak och så kommer det hem något helt annat :p Skräckscenario!

Rosa och guld är drömkombinationen men älsklingen vill inte riktigt det :p

Bröllopsbutik Stockholm?

Om någon vecka ska jag åka upp till Stockholm, tänkte att jag skulle spana in utbudet av bröllopsbutiker. Ska inte prova klänningar nu utan mest kolla vart jag ska gå sen när det gäller. Vill inte slösa bort min tid i butiker med otrevlig personal eller priser som är i taket.

Men iaf är det någon som kan tipsa om en butik i Stockholm? Gärna i innerstan någonstans :)

Ska sätta mig och forska lite i saken - vad skulle man göra utan Bröllopstorget?

Drömbutiken Kleinfeld i New York!


Hemmagjort bröllop i mardrömsform

Igår satt jag och kollade på klipp från serien "19 kids and counting" som går på TLC (iaf i USA vet inte om Sverige) men iaf dom är en familj med 19 barn i olika åldrar och jag kollade på äldsta sonens bröllop precis innan jag gick och la mig. Sonen är född 88 och gifte sig när han var 20 år - han hade då aldrig pussat på någon..inte ens sin fästmö. Inte konstigt att dom gifte sig 3 månader efter förlovningen ;)

Familjen är väldigt religiös och visst vigseln var superfin, klassisk I guess och brudgummen sjöng så fint till bruden. Men sen var det dags för "bröllopsfesten" vilket var väldigt annorlunda. För det första serverade dom självklart ingen alkohol, rätt amerikanskt men det som jag tyckte var sjukt var att dom inte hade någon dans - av något slag då detta "frestade männen att kolla på andra kvinnor" och alltså var det inte något dom övervägt.

Jag drömde att det var min och Richards bröllopsdag, vi befann oss på en stor fin herrgård som tillhörde någon i släkten. Vi hade gjort allting själva och det blev lite panikartat då inget såg riktigt schysst ut - rätt budget kändes det vilket inte är en känsla jag vill ha på mitt bröllop! Mitt upp i allt var det dags och folk började komma..men självklart trodde jag typ att vi gifte oss dagen efter och var då inte redo. Mina saker var utspridda överallt, hittade inte mitt smink som var utspritt överallt i ett rum fyllt med andras smink och kläder. Mitt hår hann jag inte göra någonting åt så det fick vara utsläppt då inga hittade hårnålar...och allt bara drog ut på tiden och blev senare och senare.

Allt kändes ändå okej - jag skulle ju gifta mig, men nej det stämde inte och jag var inte stolt över dekorationer, mat eller något med bröllopet. Uscha! Säger jag bara! Jag vill ha någon som fixar mitt hår i en vacker uppsättning, sminkar mig och lagar maten.

Håller tummarna att det blir som jag vill och inte en mardröm när det väl gäller!

Skor

Ett av mina dilemman just nu är att hitta skor..ett par crazy snygga, lagom klackade skor som är LILA.

Jag har kikat på alla svenska internetbutiker jag vet om, Brandos, Have2Have etc men hittar inte något i närheten av det jag är ute efter. Tänkte nämligen att skor är en sådan sak som jag kan köpa nu, mina fötter kommer inte gå ner i vikt och skorna behöver man inte direkt "matcha" till klänningen eftersom jag vill ha rätt klassiska skor sett till utseendet.

Är det någon som har tips på någon webshop med fina färgglada festskor eller snygga brudskor så skrik högt som bara den så jag hör :) Max 1000:- får dom kosta ink frakten :p

Tycker det är crazy snyggt att ha färgglada skor i kontrast till den vita klänningen!

Save-the-date

Funderar på att sätta samma våra Save-the-date kort och skicka ut till våra potentiella gäster, dock är jag inte 100% på vilka vi ska bjuda. Det svåra är att när vi skickar ut korten måste vi vara säkre på färgtema etc - och jag är verkligen inte 100% säker på det just nu.

Älsklingen har ju fortfarande ingen lista på vilka han vill bjuda, haha :p

Men jag kan ju göra så att jag gör ganska basic kort i svart/vitt för att lämna beslut gällande färgtema till senare. Vi hade ju bestämt oss för lila men jag känner att det är svårt att hitta fina nyanser av lila till alla tillbehör. Kände detta redan från början men ville ge det en chans, vi får se hur det slutar - vi är ju två som ska ta besluten och lila är ju lite mer maskulint än säg rosa :p

Så otroligt sött kort!



1 år kvar!

Det är 4 Augusti idag och min söta mamma skickade sms tidigare om att det är ett år kvar!

 

Ett år kvart till jag och Älsklingen gifter oss!

 

Så underbart och jag längtar så otroligt mycket till vår stora dag, hoppas att året går fort - men det brukar ju göra det när man har roligt sägs det ju. Men det är mycket som ska göras, massa pengar som ska spenderas och småsaker som ska diskuteras (eller så skiter älsklingen i det..haha)!

 


En av mina drömklänningar från Alvina Valenta


Mongram och trycksaker

Här om dagen hade jag supertråkigt och surfade runt på olika hemsidor med inbjudningar och trycksaker inför bröllopet. Dock känns allt så dyrt om man ska köpa inbjudningarna från till exempel Calligraphen, visst korten kostar 20:-/styck men sen tillkommer en massa kostnader samt kuvert så kommer ändå vara runt 40:- per kort. Tidigare har jag tyckt att det är ok..men seriöst ingen av gästerna (förutom kanske mamma) kommer slänga inbjudan så snart bröllopet är över..eller dom skrivit upp det i kalendern.

Därför känns det onödigt att lägga ut flera tusen kronor på det. Så jag började leka själv! Har inga roliga program så jag höll på i Picasa vilket var superkul och gick bra :)

Kollade på filmen "Something Borrowed" igår med Annica och då hade brudparet en vit inbjudan med guldtext och guldkant runt om, väldigt stilrent och otroligt snyggt. Men vi har inte guld i temat..så man kanske skulle byta till rosa och guld? Vi har gott om tid på oss att tänka på saken men jag tog iaf några olika monogram som jag gillar, jag har dock en favorit och Annica gillade den också.

Önskar att vår käre skrivare skulle fungera, då hade jag kunnat skriva ut och testa hur det faktiskt ser ut på papper irl!

..fortsättning följer..

Guld är klassiskt, snyggt och elegant!



RSS 2.0