Såpbubblor åt folket

Woho jag har vunnit såpbubblor hos "Karl och Cecilia" - jippie!

Fick precis mail från söta Cecilia om vinsten, tänkt så glad man kan bli över 25 såpbubblor! Så fantastiskt kul - tack snälla Cecilia och MyHeart. Dom är riktigt fina och formade som diamanter.

Klicka på bilden för att komma till Cecilias blogg!

Dom fina såpbubblorna jag vunnit!


Glad midsommar!

Hoppas att alla haft en trevlig midsommar :)

Jag har jobbat så blidde inget firande för min del, nu är jag ledig i tre dagar innan jag börjar jobba på onsdag - dock jobbar jag bara om det är solsken då jag har parketingspass. Haha så är det att jobba på camping, står egentligen i receptionen men ibland får man göra annat istället.

Ikväll blir det grillad och mumsig sallad. Ska skutta upp till affären och shoppa..
Kommer blogginlägg från ikväll eller imorgon idag - paus!

Ciao

Smekmånad

Söderhavet?
Maldiverna?
Mauritius?
Karibien?
Mexico?
Australien?

Kryssning eller solsemester?
Frukost eller All Inclusive?

Herregud så många beslut, och tyvärr är inte att fatta beslut min bästa förmåga - jag kan verkligen ALDRIG bestämma mig! Därför är det ju inte det lättaste att komma fram till vart vi ska åka på smekmånad.
Eftersom vi gifter oss i början av Augusti, svensk högsommar, vill vi inte åka på bröllopsresa direkt utan sparar den till det blir mörkare och kallare. Någongång november-januari är min tanke iaf, de får ju inte ha gått föööör lång tid tycker jag för då blir det bara en vanlig semester ju.

Varit inne på olika researrangörers hemsidor och kollat runt, känns som Söderhavet vore häftigt. Låååångt långt bort och ett typiskt honeymoon-resmål. Romantik it is!

Vi får se vart det blir, vart/skar/vill ni åka?

Bora Bora

Ytterligare en bild från fantastiska Bora Bora..ett resmål jag alltid drömt om..


Favors

Allt fler par väljer att ge en liten present till gästerna, en såkallas favor. Vi tänkte också göra det, mest för det är lite gulligt och som ett tack för att dom deltar under våran dag :)

Har funderat lite dels på förpackningen och självklart också dess innehåll! Antingen beställer vi personliga M&M´s i rosa, lila och vitt med personliga tryck på, eller en chokladbit samt geléhjärta alternativt en mumsig chokladpralin. Förpackningen vill jag ha vita/lila box med lock samt runt den ett lila/vitt band.

Tycker det är viktigt att det är stilfullt och en trevlig överraskning till gästerna. Finns massa inspiration och jag behöver ju inte bestämma mig på ett braaaaaa tag :p


Shoppingrunda

Under förmiddagen har jag suttit och surfat runt på nätet, bland annat läst bröllopsbloggar. Men främst har jag räknat ut hur mycket dryck det kommer gå åt på festen och vad denne kan tänkas kosta. De är då inte lätt men har kombinerat ihop lite olika tips (bland annat från Systembolaget) och har iaf en första plan, hihi har ju gott om tid att anpassa den.

Nu ska jag in till stan tänkte jag och kolla på återförsäljaren till Panduro och en bokhandel som har mycket tillbehör till scrapbooking med mera. Tänkte se vad det finns i butikerna och hur mycket det kostar att göra egna inbjudningar, festprogram etc. En kostnad blir det alltid, men de borde väl ändå inte gå över 3000:- för våra 72 gäster? Hoppas på runt hälften..



Tips på bröllopsblogg?

Jag behöver tips på bra, roliga, intressanta och/eller inspirerande bloggar.

Har ni några tips? Kan vara en aktiv eller en äldre blogg, det spelar ingen roll.

- Alla tips mottages tacksamt! -


Pic: Bunebugweddings.com

Planlösning lokalen

Igår satt jag och Annica och planerade layouten i lokalen vi ska vara i, logen på Björnö Slott är nämligen vääääldigt stor så vi planerar att skärma av lokalen lite. Dels för att göra det lite mer personligt men också lite mysigare med hjälp av tyg och backdrops (dom Richard så fint säger att det heter :p ).

Efter några "missuppfattningar" var Richard också med på tåget och förstod vad vi/jag menade. Känns som de kommer bli superfint! Släng på ett gäng lampor på det hela och det kommer bli gryyyymmmttt! Det enda jag varit osäker på när det gäller lokalen är hur man ska "piffa" upp den lite och tror att denna lösning blir superbra.

Oh kommer bli fint fint fint fint! Nedan finns några bilder på lokalen :)

Logen i bröllopsskrud, till vänster

Och till höger..som sagt rätt stort!

Annat bröllop..fin men lite stel dukning :p


Fina inbjudningar

Jag tycker att dessa inbjudningar i "kuvertversion" är väldigt fina och har verkligen fastnat för dom. Tänk så fint de skulle vara i celofankuvert. LOVE it!!

Dock hittar jag inget vettigt företag som producerar dem färdiga så får DIY´a lite, vilket passar perfekt eftersom jag efter samtal med finaste Annica konstaterat att trycksakerna gör vi själva och sparar typ 2000:- på det. Beställde toner till vår skrivare idag så de borde komma på tisdag, då ska jag börja experimentera!

Tänker mig ett mörklila kuvert och sedan vita/cremevita inlägg med rosa snirkliga "blommor" på kanterna av inläggen precis som nedan.

Update: Är det någon som vet vart man kan köpa dessa "speciella" kuvert? Let me know!

Åh så fint! Kommer bli perfekt..

Trycksaker

Trycksaker är en rätt stor del i vår budget, ungefär 3000:- exklusive tackkort. Då skulle vi beställa inbjudningar, festprogram och vigselprogram - nu har jag kommit fram till att nej de känns rätt onödigt! Vi fick en skrivare av pappa och Birgitta när vi var uppe och hälsade på..idag ska älsklingen försöka få igång den.

De mesta trycksaker är lätta att göra själva, allt man behöver är en färgskrivare, fint papper och lite pynt. Jag tycker de är roligt att piffa och pyssla så det kan nog bli riktigt roligt! Vi har ju en MASSA tid på oss att fixa så känns som vi gör det själva och lägger 3000:- på något annat :)


Check out that dress

Wow! Kollar runt och letar inspiration på roliga bröllopsbloggar..och så stöter jag på denna bild!

WOW vilken klänning!

Vilket otroligt vackert släp..helt fantastisk..jag är mållös!


Prisuppgifter

Var inne i stan och gick på en bröllopsrunda, målet var att vi skulle:

- Kolla priser för att hyra Richards kläder
- Kolla priser för bröllopstårtan och vad för typer konditorierna i stan gör
- Kolla priser för brudbukett, tärnbuketter samt bordsdekorationer.
- Hämta förlovningsringarna hos juveleraren som graverat

Gick väldigt bra och hann med att äta lunch och shoppa lite på H&M - herregud jag har inte köpt kläder sen innan julen tror jag :p Underkläder var ett måste! Checkade av allt från listan förutom hyra utan kläderna, var så många att butiken att vi inte orkade vänta.

Var inne och pratade med en florist, Buketten i Kalmar, och hon var väldigt trevlig. Visade upp mina bilder och hon trodde att brudbuketten kostade 1500:-, tärnbuketterna 250:- och bordsdekorationer runt 250:-. Helt okej priser, brudbuketten är enligt budget och övrigt lite billigare än jag tänkt. Ska upp och prata med floristen i Berga Centrum också..det är där vi brukar köpa blommor, dom är supertrevliga och duktiga! Hoppas att dom kan trolla fram lite billigare priser också.

Tårtan då? Jo, dom gör precis som jag misstänkt enbart tårta på ställning..de klassiska alltså. Kvinnan hade ingen koll på vad hon pratade om, hoppas att hon inte var konditor! :p Jag kunde mer en henne men oh well! Dom tog 42:- biten om man ville ha chokladbotten, och då valde man till en mousse och fick lite dekorationer på. Ska kolla med dom andra 700 konditorierna i stan och se vad dom tar.

Nu kan jag iaf skriva in lite mer faktiska siffror i vår bröllopsbudget! *Sweet!*

Mycket inspirerande bordsdekoration, romantisk och mysig!

Brudbukett

Här är min inspiration till brudbuketten..




Ut på budgetsjakt!

God förmiddag, just nu är det väldigt gråa moln över Kalmar och regnet ska komma om någon timma enligt Yr.no vilket betyder att min tanke att gå in till stan sket sig - oh well!

Vi ska hämta förlovningsringarna i eftermiddag innan 15 men innan dess tänkte jag att vi kunde avverka lite saker på bröllopsplaneringen. Bland annat kolla priser hos olika florister, har ju en idé om priser och vad jag vill ha men det är ju väldigt olika hos olika florister så tänkte spana in utbudet och lite priser. Sen kolla priser för att hyra den blivande mannens kläder i Bröllopsbutiken - eller ja han måste ju bestämma vad han ska ha på sig först såklart men iaf se olika alternativ.

Fina buketter men jag vill ha mer mix av blommor..och lite lila!

Skulle vara skönt att skriva in faktiska siffror i bröllopsbudgeten så vi vet vad det kostar i Kalmar, är ju inte så ofta man planerar bröllop!

Oh vad jag lääääängtar till 4 augusti nästa år..kan inte tiden gå snabbare!

Vad ska man göra!?

Har suttit på eftermiddagen och letat inspiration, andra trevliga bröllopsbloggar och allmänt uppdaterat mig efter min frånvaro från bröllopsvärlden senaste månaden.

Idag lämnade vi in ringarna på gravering hos Molins i Kalmar, där vi köpte ringarna. Vi har väntat att gravera då jag ville förminska min ring, den är stor men nej jag får helt enkelt köpa en mindre vigselring som håller förlovningsringen på plats. "Richard 14/4-11" står det i min, helt otroligt att det får plats..det är inte mycket plats pga stämplar och stenarna - men den grymma guldsmeden fixade det.

Satt på jobbet i början av veckan och skrev en lista med saker som kan göras just nu..

- Fråga tärnorna (även fast dom vet måste det ju ske officiellt)
- Börja skriva gästpresentationer till festprogrammet, finns ju ett antal naturliga gäster som man vet kommer.
- Planera dekorationer
- Kolla ut psalmer och bibeltexter
- Drinkmeny och andra roligheter
- Planera annat skoj till festen
- Kolla vigselring

Oh det är så roligt att börja fixa igen, love love love!

 


Back to it

Nu är skolan över och jag har börjat sommarjobba - vilket betyder att jag förhoppningsvis får tid till bröllopet! Äscha jag TAR mig tid för det är ju hur kul som helst, dock har det blivit lite ignorerat senaste månaden pga slutet av magisterprogrammet.

Men nu har jag kommit igång med mina listor och försöker samla inspiration för alla håll och kanter. Just nu kikar jag på senaste veckans Fyra Bröllop som jag helt missat, thank god for internet.

Letar efter roliga dekorationer och saker att hitta på för att piffa till bröllopsmiddagen och festen - jag vill inte ha en tråkig middag utan vill att det ska hända saker och att folk ska ha roligt. Kollar man på Fyra Bröllop förbjuder vissa brudar "roligheter" men hallå hur boring får man vara!? Nej action ska det vara!!

Stone face, jag kommer ju gråta ansiktet av mig! :p

Naw så fint!

Look its a baby caka - min ska vara stooooor!! ;)

Pic: Tv4




RSS 2.0