Hur kan man spara pengar?

Jag skulle behöva lite hjälp från er söta läsare..

Vi försöker hitta sätt att spara pengar på bröllopet, små saker som inte spelar någon större roll men som ändå gör att den totala kostnaden sjunker.

Detta har vi tänkt på hitills:
- Hitta billigare transport från vigseln till festlokalen, den vi har nu kostar 3000:-
- Ha billigare vin (jag är ingen vinfantast så behöver inte vara gryyymt) sparar 100:-/person
- Skippa efterrätten och dessertvin (jag klarar inte av dessertvin) det skulle vi spara ca 7000:- på
- Ha tårta och kaffe efter varmrätten
- Tårtan bakar vi själva..eller typ en söt mamma ;)
- Delvis göra egna trycksaker, inbjudningar och std beställde vi för 850:- men program etc gör vi själva
- Beställa underkjol från Ebay och min klänning på rea
- Göra egna favors
- Göra egna dekorationer

Men vad mer kan man göra för att spara pengar?
Några tips?

Kommentarer
Postat av: Lizette

Köp så mycket du kan på ebay, etsy och amazon osv. Ha buffe istället för sittande middag. Eller ännu bättre laga maten själv (t.ex. kall förrät och kall efterrätt (vet att du sa skippa efterätt) och endast ha en cateringfirma till varmrätten).

Fråga bekanta om de vill servera istället för att ha cateringfirmans personal.

Fråga en musikskola i närheten om där är någon som vill sjunga i kyrkan för en billig peng.

Ha en amatörfotograf (alt. en proffsfotograf en kortare tid).

2012-02-02 @ 09:18:45
URL: http://lizettesbrollop.blogg.se/
Postat av: http://lovebeproud.blogspot.com/

Länkar till dig från mig, tyckte du hade en intressant blogg! :)

2012-02-02 @ 09:49:05
URL: http://lovebeproud.blogspot.com/
Postat av: Ingela

Vi hade bröllop i sept. 2010 med ca 70gäster och bröllopet gick på ca 40 000kr. Min klänning kosta enbart 4000kr (Köpte den i sthlm, Zelini) Jättefina klänningar för bra pris. Maken hyrde sina kläder gick på ca 1600kr. Buffemat till gästerna, plus en toastskagen till förrätt, kommer inte ihåg priset men var betydligt billigare än vi räknat med. Ingen dessert utan bröllopstårtan med kaffe fick vara dessert. Fungerar hur bra som helst!! Vi bjöd på välkomnsdrink, skumppa. Sedan var det fritt att drick öl, cider och vin. Vin hade vi köpt lådvis men hällde upp i karaffer. Ingen straksprit och ingen avec till tårtan. Folk var hur nöjda som helst och full kan man bli på öl och vin också om det är det man vill. Sedan har jag varit på många bröllop där man tar ca 10kr för alkohol, men det bjöd vi på. Spriten kosta mest pengar men kommer inte ihåg exakta hur mycket. Blommor, var det min bukett och cortage till maken och tärnorna. På långborden hade vi enbart en blomma i vas med jämna mellanrum. Dekorationen gick i svart och vitt, vita borddukar, böt gardiner i festlokalen (egna gardiner hemifrån) lite glasstenar och plast svarta rosenblad utströdda över borden samt svart vita ljusarrangemang. Allt detta hittar man billigt på till exempel ÖB, Rusta eller någon annan dylik butik. Tre av mina arbetskompisar fungerade som serveringspersonal. Inbjudningarna köpte vi material och gjorde själva. En kompis fixade snygga programblad. Musik hade vi en kompis som fungerade som DJ. Många kan tycka att det är trist att inte ha live musik, men det fungera hur bra som helst! Fotografering bokade hos en fotograf så det kosta lite. Bilen var en amerikanare som vi lyckades få chaufför på köpet för ca 500kr. Även festlokalen kostade oss enbart 1000kr. MIn ring beställde jag från USA, kostade 5000kr. Ringen och klänningen kan bli hur dyr som helst eller hur billig som helst, beroende på vad man är ute efter. Hur som helst är vi överlyckliga och supernöjda med bröllopet och festen, likaså var alla gäster och hade den roligaste och bästa kvällen på länge. Det fick vi höra långt efteråt. I kyrkan sjöng två av våra kompisar. Har bilder på in blogg från bröllopet men är osäker på om allt jag räknat upp finns på bilder.

Ingela

2012-02-02 @ 10:20:19
URL: http://ingela.papper.fi
Postat av: Johanna

Lizette: Ja tack gud för ebay och liknande sidor, tänker beställa rosenblad, ev små lådor till favors, band till dekorationer och underkjolen på ebay. Det sparar man maaassor på så känns bra :)



Eftersom vi är på ett hotell fixar vi inte mat och alkohol själv vilket såklart är den största nackdelen och går på en sisådär 50.000:-. Men dom har jäääkligt bra service så de får vi ta :p

2012-02-02 @ 11:56:04
URL: http://mittdrombrollop.blogg.se/
Postat av: Johanna

Ingela: Tack så otroligt mycket för dina tips, väldigt hjälpsamt :) Låter som ni hade ett väldigt bra upplägg och fick ihop det vääldigt bra.



Den största kostanden för oss är att vi har festen på hotell, alltså sköter dom mat och dryck. Sen har dom massa extra kostnader som vi ska ifrågasätta så kanske vi kan spara lite pengar där.

Tack för hjälpen :)

2012-02-02 @ 12:01:42
URL: http://mittdrombrollop.blogg.se/
Postat av: Leigh

Under dagen kommer en tävling upp här där du kan vinna ett set accessoarer till ditt bröllop.



http://blogg.veckorevyn.com/dreamwedding

2012-02-02 @ 13:42:17
URL: http://blogg.veckorevyn.se/dreamwedding
Postat av: Ingela

Glömde säga att vi dessutom hade frågat en av våra vänner som är duktig hobbyfotograf att fotografera på festen, vilket hon gjorde. Då slipper ni kostnaden med att ha en fotograf med på festen samt att du vet att åtminstone EN ser till att få bra bild på tårtan, dansen osv.

2012-02-02 @ 15:43:18
URL: http://ingela.papper.fi
Postat av: Linda

Lite grejer utöver det du skrev som jag ska göra själv är, håret gör jag själv med hjälp av mina tärnor, musik gör egen spellista på spotify, buketten ska jag göra själv, vi har gjort program, inbjudningskort, tårtan själv, vi handlar alkoholen i Tyskland, ska ha buffe som vi tillagar själv....mm

2012-02-02 @ 17:23:14
URL: http://lindiz1983.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0