Inspiration på hög nivå

Jag såg precis sista avsnittet av Real Housewives of Beverly Hills då ena dottern gifte sig, OMG jag ville han 98 % av bröllopet without exception! Bröllopet var i ett stort tält som var täckt med tyg, blommor svävade ner från taket, blommor överallt, ljuskronor med blommor i, blomserbågar över hunörsbordet - och allt i ROSA och VITT! Kärlek vid första ögonkast..

Hittade mycket inspiration så nu ska jag bara vinna massa pengar på lotto så jag kan klä in lokalen i tyg, ha blommor överallt för att få en otrolig WOW-faktor när man går in i lokalen. Vill vill vill vill vill!!!

Bilderna är klipp ut avsnittet så några är lite suddiga..but you get the picture..NJUT!


Den vackraste av tårtor (ps kostade 9500 dollar)


Bruden (Pandora) hade en vacker klänning med katedralslöja, blev lite sugen att uppgradera..


Kolla i den otroliga buketten! Lite stor för min smak men älskar stilen :)


Närmare titt på slöjan, oh såååå snygg!

Denna bild kommer jag visa upp floristen - detta vill jag ha!

Rosa ljus är det redan bestämt att vi ska ha, men wow vilken helhet!

Dukningen from heaven

Dessa tärnklänningar tar jag gärna och älskar denna stil på bilderna

Mor och dotter, så vacker bild..

Vad ska du ha på huvudet?

Är du Team Tiara eller är du Team Slöja..eller kanske inget av dem?



Billiga smycken

Här om dagen rekommenderade jag fina smycken, men som var rätt dyra så tänkte att jag skulle tips om lite billigare smycken.

Dessa är från Forever 21 och alla kostar under 100kr - fantastiskt pris alltså!! Älskar Forever 21 men glömmer alltid bort att dom har en europeisk hemsida, shoppade alltid där under min utbytestermin i Ohio.

Perfekta smycken som fungerar både till bruden och tärnorna, jag kommer absolut beställa lite smycken därifrån. Tycker inte att de finns några bra svenska smyckesbutiker som inte är svindyra.

Forever 21


Trycksaker - check!

ÄNTLIGEN säger jag bara - ÄNTLIGEN!!!

Vi beställde precis inbjudningskort, save the date, informationskort samt matchande kuvert efter måååånga om och men. Nu har jag något att läääängta efter :) Spännande att se hur dom kommer se ut..

Igår när Linda var här fick jag några idéer för vad vi ska göra med omslagen till inbjudningarna. Kan bli riktigt fint tror jag så längtar tills inbjudningarna kommer så jag kan börja fixa. Vi skickar ut save the date så snart som dom levererats och inbjudningarna skickar vi troligtvis ut i slutet av april/början av maj.

Skönt att kunna checka av ytterligare en sak från den långa listan!


Nu blir det pysselhörna!

Blev en runda på stan, en mycket effektiv runda, för att shoppa saker till mitt pysslande.

Besökte 7 butiker utspridda över stan men fick tag på allt som fanns på min lista! Göttans!

Köpte massa silkespapper, kaffefilter, flortejp, binderitråd, metaltråd och TVÅ paletter med vattenfärger..

Köpte först en för 29:- på Clas Ohlson men sen hittade jag en för 20:- på TGR med flera rosa i så köpte den också. Men missade att den senaste inte hade någon vit - så behåller båda :)

Ikväll blir det pyssel och får sällskap av söta Linda, en fellow bride, så bakar kanelbullar också..måste ju bjuda på något gott :)


Pyssla på

Hittade ett klipp hos Martha Stewart som har en gäst som visar hur man gör blommor av kaffefilter. Snacka om projekt men blir riktigt fint (iaf om man har rätt saker hemma) och relativt billigt eftersom blommorna håller forever - om man gör dom ordentligt.

Tänkte göra buketter som jag kan använda till bordsdekorationerna men vet inte om det är vettigt eller om man ska slänga ut 3500:- på blommor till borden. Vad säger ni?

Sen har jag kommit fram till andra fina pyssliga dekorationer att göra. Bland annat till favors och att hänga i taken..dags att storhandla pysselsaker och börja produktionen :)

Min kaffefilterros, filtret ska ju dock vara vitt och målas.

Till våra favors..snyggt omslag :)

Fina pompoms att hänga runt om i lokalen!


Fina smycken

Att hitta smycken som passar till bröllopet visade sig vara svårare än jag tänkt. Har varit inne i ett gäng bröllopsbutiker, kollat på Etsy, Ebay med flera och hittar ingenting jag är intresserad av.

Vill ha ett par hängande örhängen, ett mindre halsband och ett snyggt armband.

Dessa godingar hittade jag på Nordstrom..


Dream shoes

Om jag vore rik , eller hade 10.000:- över skulle jag shoppa mina bröllopsskor från Nordstrom, omg vilka vackra skor..nästan så man blir tårögd! Som tur vad finns det lite mer ekonomiska skor också..

Jimmy Choo för 10.000:-, they are sick!

Detta par från Jimmy Choo kostar "bara" 6900:- och är underbara..

Men finns ju billigare versioner, tex detta par från Vera Wang för 1998:-

Ett annat ekonomiskt par kommer från Badgley Mischka och kostar 1560:-

Finns i guld också..

Inspiration i pappersform

Såhär ser det ut på vårt vardagsrum, vi gick förbi Ticket när vi var i stan igår och hämtade kataloger. Dom hade mest kryssningar och vanliga charters..ska gå tillbaka och prata med dom för att veta vad dom rekommenderar.


Tack!

Ville bara skicka ett stort tack till alla mina söta läsare :)

Älskar varje liten kommentar ni lämnar, varje avtryck gör en så otroligt glad!!! Besöksantalet har gått stadigt uppåt och det gör en bara mer och mer motiverad att skriva fler inlägg.


Så tack för att ni läser bloggen, glöm inte länka tillbaka till eran blogg när ni kommentarar bara..har hittat massa bra bloggar från sött folk som lämnat kommentarer. Superkul!

Är det något ni vill läsa mer om? Kom gärna med förslag så ska jag ta upp det!

Kram på er!


Varuprover inbjudningskort

I tisdags beställde jag testkort från Calligraphen och dom kom precis nyss, väldigt snabb leverans!

Man får beställa tre kort gratis vilket jag tycker är fantastiskt bra service, för det är ju svårt att se hur korten ser ut på riktigt utifrån bilderna på hemsidan. Det handlar ju om rätt mycket pengar..1850:- skulle det kosta att beställa inbjudningskortet vi tycker bäst vill 34 sällskap. Så är ju inte billigt - men dom är ju så fantastiskt fina!!

 

Dock finns inte kortet vi tycker bäst om i fler färger så kan bli lite klurigt. Vi får se hur vi gör, just nu ligger Vistaprint bäst till - 500:- för ALLT vs 1850:- enbart för inbjudningskorten :p

 

Ska ni köpa era inbjudningar färdiga eller göra egna?

Visst är dom fina!?


Tips på resmål

Sitter och funderar över vart vi ska åka på smekmånad..inte lätt!

Någon som har något tips på ett exotiskt ställe med vita stränder och turkost vatten, vill att de ska finnas lite att göra men inte allt för mycket :p Gärna med boende i bungalow/eget hus :)

Varmt ska det vara och vi planerar att åka oktober-januari någongång!

Alla tips mottages tacksamt!

Where to go..

Issues

Vi hade tänkt beställa våra trycksaker..ni vet inbjudningskort, placeringskort, festprogram och vigselprogram..från Calligraphen men det blir inte så då dom är för dyra. Hade ju varit trevligt att få allting levererat klart att skickas ut till gästerna men samtidigt är det ju roligt att pyssla.

Hur som så läste jag på Bröllopstorget att ett helt gäng använt sig av Vista Print..lät lite väl snålt tyckte jag men när jag kollade på sidan så hade dom massa fina designs och man kunde välja att få det på fint papper. För ca 3kr per kort!!!! Deal :)

Vi kommer att beställa ensidiga inbjudningskort och sedan kommer jag göra ett omslag som jag limmar fast inbjudan i och sen dekorera utsidan lite. Kommer hålla det stilrent så inte en massa bling utan bara en rosett runt tror jag.

Problemet? Sidan fungerar inte så har inte kunnat beställa varken Save the date, inbjudningar eller informationskort. BU! Men ska sno Richards dator och prova att logga in via den istället..min säger bara att dom har fel på sin sida. Jobbigt läge eftersom jag vill beställa :p


Bröllopstårtan del 70

Bröllopstårtan har varit ett hett ämne i mitt bröllopshuvud.
Jag vill inte ha vanlig princesstårta och vill inte lägga 4000:- på en våningstårta. Trodde att det var supersvårt att göra tårtan jag vill ha och att det var därför konditorerna i Kalmar inte gjorde dem. ETT SKÄMT!

Kollade lite på YouTube och är nu expert på bröllopstårtor :) Lätt som en plätt och förstår inte varför konditorerna inte gör dessa tårtor..det är ju bara att ta lite extra betalt.

Här nere har ni några videos för hur ni lyckas med bröllopstårtan utan att bli rånade!

Klicka på bilderna för att komma till videon!


Hur ska man dekorera?

Dekorationer är ett hett ämne i mitt huvud för tillfället..finns så mycket man kan göra men vad ska man välja? Det är ju inte bara att peka och köra på det utan man måste ju ha någonting som passar lokalen, som faktiskt kan användas och som inte är svinigt dyrt.

Det skulle varit enklare om vi hade en "fin lokal", som i ett slott eller herrgård där lokalen har charm. Men nu ska vi ha bröllopsfesten i en modern lokal så får försöka anpassa oss efter den. Jag vill täcka in allt i vitt tyg men hur gör man det egentligen? Jag har verkligen ingen aning, så kan sluta illa ;)

Ska boka in ett nytt möte med Skansen och se vad dom säger och vad man skulle kunna göra för att piffa till lokalen. Dom hade inte så många bilder att visa förra gången så ska be att dom försöker få fram fler bilder, lite svårt att komma in och inte ha en aning om vad som är möjligt att göra.

Blommor..ballonger..tyg..ljus..växter..träd..I don´t know!!!


Detta är superfint tycker jag, det tunna tyget och massa blommor


Skulle mer än gärna dekorera kyrkbänkarna som ovan..men det får man inte :(


Fina klänningar

Fick ett snällt tips om sidan Monem där dom har massa fina klänningar som skulle passa perfekt som tärnklänningar..nämligen väldigt lika klänningarna från Bonde Söker Fru-bröllopet.

Nackdelen är att dom bara finns i en färg (verkar det som) men denna klänning är superfin, roligt med detaljen på sidan också :) Men sen är dom räääätt dyra också, finns den för halva priset någonstans kanske? :p



Frustration på burk någon?

Tankarna bara snurrar runt i huvudet - vad är det vi lägger pengar på egentligen?

Det största irritationsmomentet är att Skansen tar en massa extra kostnader, 25:-/gäst för dukning med våra egna medhavna saker..45:-/gäst i serveringsavgift för tårta och kaffe (aka lån av porslin), 1500:- för att dom ska ställa upp en bar och 4500:- i hyra för EN dag.

Brukar dom inte duka för sina vanliga gäster? Tar dom extra för detta också?
Vi betalar för kaffe men får inget att dricka det ur utan att betala?
Borde dom inte vilja att gästerna köper alkohol..jag menar dom har saftiga priser och finns ingen bar kan ingen köpa något ju!
Hyra är väl okej..men varför alla ytterligare kostnader? Man borde iaf få ha lokalen kvällen innan för förberedelser men noooop. Brukar inte vara bokat på fredagar och då får man komma in då men annars får man hyra den för ytterligare 3000:- för att ha den säkrad på fredagen.

IRRITERAD!!! Just nu känner jag mest för att ha en vanlig jävla middag i en fin restaurang i eget rum..då tar dom tusiken inget extra. Hoppas jag får jobb asap så jag slipper ågren över pengar på samma sätt! Blääääääääää.

/Johanna det lilla lingonet

Money money moneey

Viss frånvaro..

Just nu ligger allt fokus på Kalkyleringskursen jag läser - tenta 14 januari!
Sen rivstartar jag min viktminskningen också!

Är tillbaka på denna blogg 16 januari i full force!
Tills dess får ni gärna kika in på vanliga bloggen!

I´ll be back!


Dekorationer

Tycker det är svårt att veta hur vi ska ha lokalen..vill få en "WOW"-känsla när jag går in i lokalen och just nu är det bara kal och vit med en balkong.

Skansen har inte så mycket bilder på hur det sett ut när dom har bröllop där..eller fest överhuvudtaget så svårt att veta hur man kan göra. Vill ha en romantisk feel, mysigt och stylish - inte det lättaste.

På borden:
- Blommor i mitten samt ljus i varierade storlekar
- Höga servetter
- Festprogram, placeringskort och favors i små boxar
- Vita stolsöverdrag? (kommer inte ske..)

I lokalen:
- Vill ha vitt tyg på sidorna av lokalen för att skapa mysigare stämning
- Något färgglatt som piffar till bland allt de vita

Vill att vår dukning och blommorna ska se ut som ovan, underbart!


Denna dukning är också fin, vill ha guldramar som denne men inga grenar..




Svennebanan tårta

Tänkte ge er en uppdatering om vad som händer på tårtfronten!

Ville ju egentligen ha en våningstårta, eller en tårta som nästan är staplad på varandra men där man kan ha blommor emellan - men finns ingen i Kalmar som gör sådana tårtor till ett vettigt pris.
Försökte kontakta en tjej som gör tårtor men hon svarar fortfarande inte, men tydligen tar hon från 45:-/biten så vår tårta lär hon ta minst 50:-/bit..not ok.

Så det blir en svennebanan tårta som jag kallar dom ;) Ska försöka hitta en tårtställning för en billig peng så kanske den valda konditorn kan använda min egna ställning. City Gross lutar vi mot nu då dom har bra priset, 12-14:-/bit för vit princesstårta med valfri sylt alternativt 35:-/bit för bröllopstårtan.

Annars tar Danska Wienerbageriet från 35:-/bit så ska kolla med dom också när vi bestämt hur tårtan ska se ut. Har inte sett City Gross´s bröllopstårtor men känns mest safe att välja ett riktigt kondotori.

En kombo av dessa är min drömtårta..mamma kan du göra denna?
Vill ha den vänstra täckt med kräm som den högra

Men i Kalmar gör dom bara svennetårtor (enskillda tårtor):


Sött men "rundade" tårtor..lite speciell svennetårta.


Fina dekorationer..dock ej formen som ett hjärta!

Det här med budget är inte lätt..

Sitter och kollar på Don´t tell the bride och känner mest för att hoppa in i tv och slå ihjäl den dumma dumma brudgummen - han är hjärndöd!!!!!

Han la ut 1000 pund på hotellrum till brudföljet men hade inte pengar till fotograf, slöja, tiara etc etc så han fick låna pengar av sin mamma och brudens mamma. Inget ansvar för pengar what so ever och så ont i magen av att kolla på det. Det värsta var att han vägrade låta henne se klänningen innan den stora dagen, men till slut gav han sig när hon brutit ihop.

Vissa män är så idiotiska och herregud om jag hade en idiot till blivande skulle jag aldrig låta honom planera bröllopet. Inte för de skulle ske hur som helst men ändå :p Tur jag har en smart, snygg och grym fästman! ps. det slutade väl så thank god!

Vardagsbloggen

Tänkte bara tipsa mina bröllopsläsare om min vardagsblogg..tänkte att alla kanske inte vet om att jag bloggar dubbelt. En blogg om bröllop och en vanlig blogg!

Vet inte om detta är optimalt egentligen, lättast vore att enbart ha en blogg men ville ha en "sötare" bröllopsblogg och blogg.se är bäst då medan jag i vanliga fall föredrar wordpress.

Vardagsbloggen: http://lifebyjojo.wordpress.com

Vad tycker ni - ska jag slå ihop bloggarna eller fortsätta köra dubbelt?

Kram på er!




RSS 2.0