Skönhetskalender för brudar

Skönhet kommer inefrån men utsidan spelar ju också roll och alla brudar vill väl visa upp sig från sin bästa sida?

Här är en guide för att göra utsidan redo för den stora dagen, hittade den på Allt om Bröllop.

Ett år innan
- Förbered
Det kan tyckas lite tidigt att börja förbereda kroppen redan ett år innan bröllopet, men om sanningen ska fram gäller det att vara ute i god tid för att uppnå ett tipptoppresultat. Fyll på kroppen med bra näring och drick mycket vatten, det enklaste sättet att få en klar hy och ett glansigt hår är att äta bra och återfukta inifrån!

Sex månader innan
- Research brudfrisyr
Det är dags att hitta din brudlook. Titta i tidningar, bloggar och andra webbsidor för att få inspiration. Uppsatt eller utsläppt? Slöja eller inte? Tänk på helheten när du bestämmer look, frisyren ska passa med klänningen och er bröllopsstil i övrigt. 
- Boka frisör
Många av de populäraste brudfrisörerna blir snabbt fullbokade och eftersom du knappast är flexibel med datum för din frisörtid gäller det att boka tidigt. Om inte din ordinarie frisör gör brudfrisyrer kanske hon eller han kan rekommendera någon som är duktig. Hör efter med väninnor som gift sig (som har varit snygga i håret) om tips på bra frisörer.

Tre månader innan
- Frisörkonsultation
Några månader innan bröllopet är det dags för ett möte med din frisör där ni går igenom upplägget för den stora dagen. Ta med bilder på din favoritstil och eventuella accessoarer som du vill ha på bröllopsdagen så att frisören får en uppfattning om din personliga stil.
- Rör på dig
Vill du komma i form till bröllopet? Nu är det dags att lägga upp ett träningsschema. För nybörjare räcker det med två motionspass i veckan à 45 minuter. För den mer vältränade krävs mer motion. Promenader, löpning eller simning är bra träningsformer om du är stressad, ladda Ipoden med favoritmusiken och rensa ut alla tankar.
- Tillför fukt och näring
Glöm inte bort insidan! Drick mycket vatten och ät gärna extra vitaminer. Är du trött? Vi kvinnor får lätt järnbrist. Jordgubbar hjälper kroppen att ta upp järn. Persilja, rött kött och ägg är exempel på järnrika livsmedel som hjälper dig att bli pigg igen.

Två månader innan
- Bestäm din make up
Vill du satsa på ljuvlig pastell eller en mer rockig look med sotade ögon? Nu är det dags att boka eventuell make up-artist eller inhandla de produkter du behöver.

En månad innan
- Skrubba
Se till att få igång blodcirkulationen samtidigt som du blir av med döda hudceller genom att torrborsta kroppen med en borste innan dusch och skrubba huden med en peelingcreme i duschen. Återfukta väl med en bodybutter för bästa resultat. 
- Lägg och packa in
Få glansigt Hollywoodhår med en inpackning som du lägger regelbundet en gång i veckan. Lägg även en återfuktande ansiktsmask regelbundet. Använd produkter som är anpassade efter din hår- och hudtyp.

Två veckor innan
- Sista slingningen
Var inte nyslingad på bröllopsdagen, utan boka in frisören ett par veckor innan för att låta slingorna lägga sig lite så att de inte gör ett randigt intryck. Toppa håret i samband med slingningen. 
-  Vill du BUSA?
Om du tänkt förstärka din bränna med en brun-utan-solprodukt är det klokast att använda en creme som ger gradvis bränna. Börja smörja in kroppen 14 dagar innan och fortsätt varannan dag tills du har uppnått önskvärt resultat. Du kan behöva ”fylla på” någon dag innan vigseln.
- Skäm bort er en helg
Ta med dig din älskling och åk iväg en avkopplande spa-helg. Passa på att njuta av ansiktbehandlingar, kurbad och massage tillsammans med god mat. 
- Dubbelkolla
Ring din frisör och make up-artist och dubbelkolla din bokning.

En vecka innan
- Glöm inte bort att slappna av!
Boka in en massage så att du inte går med spända axlar och värkande leder på grund av all stress.
- Färga bryn och fransar.

3 dagar innan
- Gör manikyr och pedikyr
Fransk manikyr fixar du med lack från OPI, kostar ca 150 kr styck.
- Ansa ögonbrynen
- Ät inget okänt
Undvik att äta saker som du aldrig testat innan för att undvika allergi. Det samma gäller för nya produkter, undvik!

Dagen innan
- Lägg fram de skönhetsprylar du behöver inför morgondagen.
- Glid ner i ett skumbad.
- Drick en kopp örtte
- Undvik gasbildande mat
- Gå och lägg dig tidigt och sov gott!

B-dagen
- Slappna av och låt proffsen göra sitt jobb.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0